Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biucka

niemowle uzaleznione od czopka

Polecane posty

Gość biucka

Moj Michałek ma 4 miesiace i robi kupke tylko po podaniu czopka, na początku cierpiał na ciezkie zaparcia i pomagała tylko ta metoda. Teraz kupki sa miekkie ale bez czopka ani rusz. Boje sie ze jelitka sie przyzwyczaiły. Probowałam nie podawać czopkow ale wtedy michas nie robi kupki nawet przez 5 dni i strasznie sie meczy. Czy ktos miał taki problem z niemowlakiem? Moze ktoś wie jak w takiej sytuacji postepować?

Gość ełgeniurz
spierdalaj z takim pytaniem cwelowskim :-o

Gość biucka
to jest powazny problem niestety :(

no ale jak mu dasz śliwiw czy gruszki czy jabłak to chyab go popędza polece jeszce do deserków dodawac otreby pszenne

Gość to orgazm analny
uzalezniony jest

Gość biucka
No właśnie nic nie działa :( ani sliwki, ani jabłka, ani masowanie brzuszka w ciepłej kąpieli , od tego go wprawdzie w drzuszku kreci, krzyczy straszliwie i sie rzuca ale kupki zrobic sam nie potrafi. Robi dopiero po podamniu czopka.. Jestem załamana

spróboj te otręby przenne a co lekarz na to acha i do pica duzo wody przegotowanej a zapytam karmisz jak ?? jak piersia to mzoe zmien cos w diecie jesli butla to moze inne mleko

Gość biucka
Pediatra nie widzi problemu, zresztą ta sama lekarka poradziła mi stosowanie czopków.. chyba musze zmienic lekarza :( Karmie mlekiem NAN1 i wacham sie czy zmieniac na inne bo kupka jest miekka, prawidłowa konsystencja i kolor, wiec to chyba raczej nie zaparcia.. Pewnie dlatego nie pomagaja typowe sposoby na zaparcia :( Co moze byc przyczyną? Musze jakos mu pomoc bo nie moge patrzec jak sie tak meczy!

Gość biucka
wode staram sie podawać ale Michałek nie bardzo chce pic, wypija ok 150 ml dziennie, to nie za mało?

Gość biucka
A w sumie to nie zaszkodzi sprobowac z tymi otrebami, ale czy to nie za wczesnie? One mają gluten czy nie?

Gość ale głupia ta lekarka
czopek to tylko w kryzysowej sytuacji a nie przy kazdej okazji ! twoje dziecko jest uzaleznione od tego czopka . zmien mleko na bebiko bo w Nanie jest bardzo duzo zelaza moga utrudniac wyproznianie . podawaj duzo wody , a ile tego jablka mu dajesz ? a jakie jablko podajasz ze sloiczka czy tarte ? najlepiej podac surowe jablko tarte . zmien lekarza koniecznie !!!

Gość zmien mlekoooo
nan ma za duzo zelaza a powinnas karmic peirsia tgo by nie mialo problemow tak miedzy nami...

Ja podawalam synkowi Nan Active i dopoki pił to mleko miał kłopoty z wypróznianiem.Spróbuj zmienic mleko na jakies inne. I podawaj mu czesciej herbatkę albo wodę. Niesety dziecko bardzo szybko uzależnia się od tych czopków:(

według mnie nie ma potrzeby zmieniac mleka jesli kupa jest prawidłowa. staraj sie jak najcześciej kłaśc dziecko na brzuszku i masuj czesto. podawaj herbatke rumiankowa , wode i jabłko tarte i śliwki.

Ja też polecam zmienić mleko. U nas po Nanie było podobnie i dopiero po Beniko było lepiej. A poza tym polecam syrop Debridat. Jest na receptę, podaje się go miesiąc lub dłużej. Jest bezpieczny i bardzo pomaga uregulować problemy trawienne. Dawałam go jak mała miała ok 3 miesiące.

dziewczyny jej dziecko nie ma problemu z zatwardzeniem tylko ma zaparcia dlatego nie ma potrzeby zmieniac mleko.

Moja szwagierka miała podobny problem. Jeżeli dziecko ma skończone 4 miesiące to możesz już podać mu zupkę warzywną (z marchewki, ziemniaczka lub dyni) - to u szwagierki pomogło, kupa poszła sama bez problemu. A otrębów tak małemu dziecku nie dawaj, jest na to o wiele za wcześnie. I koniecznie zmień pediatrę.