Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość TaKa1224501_mm

komunia św

Polecane posty

Gość TaKa1224501_mm

Jestem Lidia i mam 9 lat i w maju będę miała komunie. Na katecchezie zapytałam się księdza co sie mówi jak sie przyjmie pana jezusa do serca a on się zaśmiał pomorzecie mi i powiecie co się mówi gdy sie przyjmie komunie , tzn czy jakoś modlitwe , czy coś??

Gość ełgeniurz
WESOŁYCH ŚWIĄT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość kaffeterianka
tu nie ma żadnych ograniczeń wiekowych.....? jakieś dziecko przyszło czyje to ? chyba się zgubiło , idź do punktu obsługi klienta niech ogłoszą że szukasz mamy

Gość TaKa1224501_mm
ja chciałam tylko odpowiedz...

Gość kaffeterianka
lepiej się zastanów co warta jest ta religia gdzie nie chcą odpowiadać na pytania tylko się głupio śmieją

Gość zabili kolege na urodziny
amen

Gość TaKa1224501_mm
a ty kaffeterianko nie mozesz mi pomóc?

Gość MałaBlondiii
Amen się mówi.

Gość viara czyni nas ludzmi
wasza wiara nie zna granic normalnosci, czy tak trudno odpowiedziec małej dzieczynce? Do wiadomosci o religi potrzebna jest takas granica wiekowa? Poprostu nie rozumiem was, tylko byście gadali o kosmetykach, problemach wagowych, jaki make-up zrobic na pierwsza randke do kina... a ta młoda chrześcijanka czeka na odpowiedź. Na to już nie zważacie?

Gość taaaaaaaaaaaak

Gość kaffeterianka
chodz o to że to za mąłe dziecko żeby z nim tu dyskutować....o ile to nie prowo...a trobie jak tak szkoda to ty sam odpowiedz...ja jesttem niewierząca

Gość ojciec pio muwi
Są tacy Proboszczowie, którzy powiadają: „Będziecie wszyscy stać! Bo tak wam nie dam Jezusa.” Pan Jezus jest bardzo miłosierny ale będzie bardzo cierpieć ten Kapłan, który powie: na stojąco. A tak wiara słabnie. Nie szybko, ale powoli..., [i przygotowuje grunt dla Antychrysta]. Gdy Komunie św. rozdziela na stojąco i gdy dzieci pierwszokomunijne będą stać. Te dzieci to aniołki, bo to są jeszcze dzieci niewinne. Ale nigdy nie stójcie, tylko upadajcie na kolana, bo Pan Jezus patrzy na te maleństwa, co upadają na kolana swoje. Jezus się cieszy. Jezus się uśmiecha do tych wiernych dzieci. A Kapłan powiada, będziecie stać i rozdziela na stojąco. To są Kapłani już bardzo oddaleni od Boga. Leniwi. Leniwy, bo jak Mszę świętą odprawia, to przyjmuje na stojąco (zamiast pokłonić się głęboko). Każdy Kapłan musi się poniżyć, gdy przyjmuje Ciało Boże. Musi się upokorzyć, a nawet poniżyć głęboko, ponieważ przyjmuje Zbawiciela. Każdy Kapłan. A nie stać jak drut i przyjmować Jezusa. Wszystkie te słowa rzekłem ja - Ojciec Pio i chcę być z wami na zawsze (wspomagać was). I wierny lud, gdy będzie prosić Jezusa, ma przyjmować Go z całą pokorą i wiarą, ręce mają być złożone. Musicie pamiętać, że idziecie do Jezusa po Ciało Jego i po Krew Najświętszą na życie wieczne. Nie wolno postępować lekkomyślnie, tylko z pokorą. Uważajcie na Rany Zbawiciela, byście nie ranili Jego Ciała. Abyście z największą pokorą Go przyjmowali. Boże Wszechmogący, przepraszam Cię, miłuję Cię, nie odwracaj Swojego Oblicza na wieki ode mnie. Nie bądź zagniewany na wieki. Jezu dobry, nawrócę się i będę z Tobą na zawsze. Jezu, nie bądź mi sędzią, tylko Zbawicielem moim. Pan Jezus chce każdego, by przyszedł do Niego. On wylał do kropelki Krew. Jezus nie chce grzesznika, tylko nawróconego, by żył dla Niego, by się upokorzył. By Go przyjął z radością, Ciało Jego i Krew Najświętszą - to daje życie wieczne. I miłujcie sługi Boże (kapłanów) bo sługa Boży na to zasługuje, on się uczył i został poświęcony. Namaszczony był Olejem świętym i Pan Jezus dał mu ten talent. Ci, którzy przeklinają Kapłanów, to sami siebie przeklinają Przyszedłem wam to powiedzieć - Ojciec Pio i muszę odejść od was. Drogi mój, wierny sługo Boży, ty masz dar do Nieba. I tak cię bardzo miłuję, bo