Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mikola

Prosze dziewczyny o pomoc i radę

Polecane posty

Gość mikola

Witam dziewczyny, nie wiem co mam robic.. moze któas miala podobna sytuacje.. otóz biore tabletki Yasmin juz ponad 3 lata, na samym poczatku przyjmowania tabletek występowały jakies plamienia miedzy miesiaczkami, pozniej sie to wyregulowało, nastepnie miałam tez incydenty plamienia w okresie kiedy intensywnie sie odchudzalam- konsultowalam to z lekarzem i on mi powiedzial ze dosc czesto zdzarzaja sie plamienia przy odchudzaniu Ale do rzeczy. Chodzi o to, iż wczoraj (sobota 19 grudnia) dostałam znów plamienie - okres mialam dostac 27 grudnia w niedziele (czylo ponad tydzien) obecnie wziełam 16 tabletek, do konca opakowania zostało mi 5 - i tak sobie przeczytalam w opakowaniu ze ( w przypadku pominiecia tabletki w ostatnim tygodniu - 3) mozna odstawic w tym momencie tabletki , zrobic przerwe i znow zaczac nowe opakowanie. I chodzi mi o to czy moge zrobic tak w tym wypadku? przeciez mój organizm nie bedzie wiedzial czy pominelam tabletke- a ja wiem ze jezeli dokoncze to opakowanie to cały tydzien bede miec plamienia a w niedziele dostane normalny okres- wiem bo przerabialam to juz- i to jest bardzo wycieczające- a po drodze sa Swieta i tak dalej...takze mysle ze jak odstawie je od dzis dostane okres wczesniej i bedzie dobrze? czy jestem zabezpieczona po przyjeciu 16 tabletek? czy któras tak zrobiła? prosze o pomoc

Gość mikola
dziewczyny prosze tylko o odpowiedz - jesli wiecie- czy po 16 tabletkach jestem zabezpieczona wystarczajaco by zrobic 7-dniowa przerwe?

Gość kaska7811
hej ja dzisiaj koncze pierwsze opakowanie yaz przeszlam na nie z yasmin!! i do tego tak samo sie odchudzam biore tab.na odchudzanie!! ale do rzeczy!!!!!!!!!! Jak juz pisalam to moje pierwsze opakowanie yaz i po 16 tabletce dostalam okres wyschizowalam sie zadzwonilam do ginekologa i mi powiedzial ze wszystko jest ok ze mam brac dalej do konca opakowanie dlatego zeby trzymac zabezpieczenie dalej!! ze moge w przerwie okresu juz niedostac bo mialam teraz i mam sie niemartwic jak niedostane!! i ze mam normalnie wykupic nowe opakowanie i dalej zarzywac!! powiem tylko ze chodze do najlepszego lekarza w miescie !! mowil ze po rownych dwoch tyg mozna przerwac i dostanie sie okres ale powiedzial mi zeby lepiej tak nierobic tylko wziasc do konca opakowanie normalnie!! no ale w trzeci dzien przerwy normalnie dostalam jednak okres!! to chyba jest ok!! dodoam jeszcze ze powiedzial mi ze odbiera mnostwo telefonow od pacjentek ze sie miesiaczki poprzesuwaly ale powiedzial ze to wszystko przez ten okres przeziebien gryp i tak dalej ! mam nadzieje ze cos chociaz pomoglam!!pozdrawiam

Gość bojabojaboja
Myślę, że w ulotce powinno być napisane. Zerknęłam w swoją i jest wyraźnie napisane, że jeśli stosujesz opisaną zasadę, to nie ma potrzeby stosowania dodatkowego zabezpieczenia pod warunkiem, że pigułki z 7 dni wcześniej brałaś poprawnie. Pozdrawiam. Acha, informacje są z ulotki jeanine, ale podejrzewam, że w swojej jak coś znajdziesz podobne.