Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

justangie001

Jaka antykoncepcja dla młodych dziewczyn?

Polecane posty

Mam 19 lat, a z moim chłopakiem jesteśmy już prawie rok :) Czuję, że jestem już gotowa na coś więcej, ale nie mam pojęcia jaką antykoncepcję wybrać:( Zastanawiam się między tabletkami antykoncepcyjnymi a plastrami, jednak mam pewien problem, ponieważ nigdy nie pamiętam o przyjmowaniu tabletek w określonym czasie, a plastry zmienia się tylko 3 razy w miesiącu więc było by to pewne udogodnienie ;) Tym bardziej, że jestem dość zabiegana i na pewno zapominała bym przyjmowaniu tabletek codziennie;) Co o tym myślicie? Która z tych metod jest lepsza, skuteczniejsza, mniej uciążliwa? ;))

Gość najlepsza to szklanka wody
Antykoncepcja hormonalna ma wiele skutków ubocznych i jest szkodliwa dla zdrowia, oczywiście skutki są różne u różnych kobiet. Zastanów się dobrze, czy nie szkoda ci zdrowia.

Antykoncepcja sieje różne problemy zdrowotne. Ja jak brałam tabletki byłam całkiem zdrowa (robiłam w tym celu badania) a niestety po tabletkach mam problemy z krążeniem i osłabioną wątrobę. Lekarz powiedział (ten który przepisywał tabletki) że niestety się zdarza i że powinnam była być świadoma że to hormony a nie karmelki ( w tym momencie zapałałam nienawiścią do swojego ginia). Ja stosowałam z powodzeniem prezerwatywy i zniknęły mi przez to kłopoty z grzybicą pochwy które zaczęły się też po tabsach. Wybierz sama ale ja radziałbym zrezygnować z modnego faszerowania się hormonami a wybrała gumki. Ktoś powie że gumki są drogie a w opakowaniu jedynie trzy sztuki a ja do tej pory kupowałam w lidlu gumki marki mondos za jakieś 8 złotych i jest ich tam 12 sztuk.

Gość Krakowiankaaaaa
Kaja - A czy uprawiasz seks z gumkami w dni płodne? Bo to wtedy trochę ryzykowne, prawda?

A nie wiecie, czy plastry jakoś są mniej inwazyjne? Czy mniej szkodzą? Czy jeżeli już zdecydowała bym się na jakiś rodzaj antykoncepcji z tych hormonalnych, to lepsze są tabletki czy plastry?

A nie wiecie, czy plastry jakoś są mniej inwazyjne? Czy mniej szkodzą? Czy jeżeli już zdecydowała bym się na jakiś rodzaj antykoncepcji z tych hormonalnych, to lepsze są tabletki czy plastry?

Gość różnica jest tylko taka
że plastry nie są aż tak szkodliwe dla wątroby. Cała reszta "dobrodziejstw" jest taka sama jak w przypadku tabletek, bo to przeciez tak samo hormony.

ja brałam przez dwa miesiące tabletki yasminelle, na początku to był szok dla mojego organizmu różne rzeczy się ze mną działy, zapomniałam o 2 tabletkach przez ten okres i właśnie zaczęłam plastry, póki co jest spoko, żadnych negatywnych objawów.... jedynie w cyckach mam rozmiar więcej i troszkę w cm w biodrach...

Krakowiankaaaaa ja kochałam się w prezerwatywie zarówno w dni płodne jak i nie i nigdy mnie nie zawiodły. Prezerwatywa może pęknąć jeżeli jest nieprawidłowo założona (nieściśnięty "balonik" na czubku przed założeniem) lub kiedy jest przeterminowana albo za duża. Jeżeli pilnuje się tych szczegułów to nie ma prawa się nic stać. Dziewczyny które piszą cyt. "Pomocy pękła nam prezerwatywa i jestem w ciąży" to zazwyczaj wymówka żeby nie powiedzieć im że skoro spały z chłopakiem bez prezerwatywy albo pieściły się bez lub też stosowały stosunek przerywany są nieodpowiedzialne. Mnie ani wśród moich znajomych nigdy taka rzecz nie miała miejsca i żadne przez gumki nie wpadło w ciążę.

Krakowiankaaaaa ja kochałam się w prezerwatywie zarówno w dni płodne jak i nie i nigdy mnie nie zawiodły. Prezerwatywa może pęknąć jeżeli jest nieprawidłowo założona (nieściśnięty "balonik" na czubku przed założeniem) lub kiedy jest przeterminowana albo za duża. Jeżeli pilnuje się tych szczegułów to nie ma prawa się nic stać. Dziewczyny które piszą cyt. "Pomocy pękła nam prezerwatywa i jestem w ciąży" to zazwyczaj wymówka żeby nie powiedzieć im że skoro spały z chłopakiem bez prezerwatywy albo pieściły się bez lub też stosowały stosunek przerywany są nieodpowiedzialne. Mnie ani wśród moich znajomych nigdy taka rzecz nie miała miejsca i żadne przez gumki nie wpadło w ciążę.