Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lovekillsslowly

długotrwały stan podgorączkowy

Polecane posty

Gość lovekillsslowly

Mam 16 lat. Od ok. roku codziennie mam temperature od 37.0 C - 37.6 C. Mimo to cały czas mi jest zimno i jednocześnie się pocę. Czym to może być spowodowane? Miałam robione podstawowe badania, ale wyniki były w normie.

Gość oj...nieładnie
jakie masz leukocyty?????

Czy byłaś szczepiona przeciw grypie ??? Córka przez parę lat szczepiła się na grypę i przez dwa do czterech miesięcy utrzymywał jej się stan podgorączkowy . Robiliśmy wszelkie badania , przeczuwając najgorsze i nic . Dopiero jeden z lekarzy odkrył przyczynę . Przestaliśmy ją szczepić i objawy zniknęły bezpowrotnie . To oczywiście jedna z wielu możliwości .

a robiłaś w sanepidzie wymaz z gardła (może to gronkowiec ? ciężki do wyleczenia) - musisz zwiększyć spożycie probiotyków oraz surowych warzyw i owoców surowych produktów powinno się spożywać min. 51% - a gotowanych max. 49% dziennie więcej informacji na stronie: http://www.surawka.republika.pl/ zobacz też film pt. "Jedzenie ma znaczenie" http://www.wellness.pijnazdrowie.pl/artykuly/jedzenie_ma_znaczenie/

Gość lovekillsslowly
szczepiłam się, bo jak się nie zaszczepie, to jestem non stop chora. wątpie, żeby to było przyczyną gorączki. co do gronkowca, to możliwe, że go mam, ponieważ moja matka go ma. Jednak ona nie ma gorączki, ani żadnych takich objawów. nie wiem, czy to ma jakieś znaczenie, ale od kilku miesięcy mam suchy, męczący kaszel.

To niech cię skierują do szpitala lub innego specjalisty, może potrzeba więcej niż podstawowe badania. Niestety nie mam pomysłu jakie, ale powinnaś to sprawdzic

Gość cbadef
lovekillsslowly - jeżeli masz suchy i męczący kaszel to może to być POCHP - przewlekła obdurakcyjna choroba płuc (a gorączka świadczy o tym, że organizm walczy z chorobą) - poproś o RTG zdjęcia płuc i skierowanie do pulmonologa.

Gość klifka
Ja mam podwyższoną temperaturę od ok 10 lat, u mnie jednak to ma związek z anemią:( i nerwicą. Pozostałe wyniki w normie.

Gość gosia 234
ja mam tak od zawsze 37-37,5 do tego OB 24 ale dobrze sie czuje a lekarze to zlewają, o jakimś połozeniu do szpitala i przebadaniu nie ma mowy

Gość jedyne wyjście
1.sauna sucha 2.jazda na rowerze górskim na świeżym powietrzu w pocie czoła codziennie po 0,5 h 3.po wysiłku prysznic hartujący 4. trening autogenny wg Mironskiego 5. prawidłowe odżywianie 6. higiena Rozwinięcie tematów na www.vademecum.zdrowia.prv.pl Równoległe oczyszczaj ORGANIZM z toksyn wg poleceń z poniższego linka: http://video.google.com/videoplay?docid=6169050139483021263