Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lalaP

ogolona do ginekologa??

Polecane posty

dziewczyby goliciesie przed wizyta u ginekologa?? bo ja juz nie wiem

Gość babyboomv
niektórzy ginekolodzy opieprzają za ogolenie

Gość ja nie. wstydziłąbym się
taka goła iść. lepiej naturalnie, nie wzbudza się żadnych dziwnych myśli u lekarza.

Gość specjalnie ogolona
chcesz sie specjalnie na wizyte golic??? a po co???

zawsze sie gole ale lekarka ostatno dziwnie na mnie patrzyła moze cos sobie pomyslała

Gość babyboomv
Ja zawsze chodzę z takimi już odrośniętymi włosami. Nie busz, ale i nie zero ;)

Gość fghrtujhtyujguhukihuyiyu
I co z tego, że opieprza? Jak was jakiś facet opieprzy za ogoloną cipkę, że niby to naturalna bariera itd bla bla, to mu odpalcie " to czego sobie ciulu twarz golisz? Przecież to naturalna bariera ochronna!!!!" ;)

Gość specjalnie ogolona
:D :D :D o matko...jednak twarz to pewna roznica a ginekolosy akurat maja racje, ze golenie idealnie na zero najzdrowsze nie jest a co do wizyty...poszlabym tak jak mam na codzien i tyle

Gość fghrtujhtyujguhukihuyiyu
No niby jaka różnica? I tu włosy są i tu, więc na czym ta różnica polega? Po coś te włosy są, nie? A tak nawiasem, to ja i tak się na zero nie golę, bo mi się to nie podoba, ale wkurza mnie takie przejmowanie się co ginekolog o tym powie, że któraś jest wygolona :o

a zawsze myslalam ze lepiej sie golić.... z takim lekkim odrostem tez dziwnie isc albo zero albo zarost

Gość specjalnie ogolona
z odrostem dziwnie isc ??? a ty na randke idziesz czy do lekarza? ;)

Gość Nie widzisz różnicy między
cipą a twarzą? Zamiast się tak wymądrzać czy opieprzać lekarza lepiej byś go zapytała po co są włosy łonowe i dlaczego nie powinno się ich golić.

Gość specjalnie ogolona
a co do roznicy twarz/cipka... jest pewna roznica...twarzy nie ociera ubranie, nie ma tam wilgoci i tak dalej... ;) ale kazdy robi jak chce ;) ja uwazam, ze wygolenie na zero poza tym, ze pozbawiamy sie bariery ochronnej to wcale nie wyglada ladnie... i mysle, ze ginekolog nic nie bedzie komentowal czy to noszenia stringow, czy golenia cipki dopoki nie przychodzi dziewczyna np. z ciagle nawracajacymi infekcjami wtedy uwazam, ze ma prawo powiedziec co sadzi :)

hihi:) pani doktor przystojna:) nie ogolnie to ja jestem prawie lysa bo sie czesto gole i chodzi mi o to czy ona sobie czegos nie pomysli o mnie??

Gość specjalnie ogolona
a jakie ma znaczenie co ginekolog sobie pomysli?

w sumie nie ma.... a myslicie ze czeste golenie moze miec cos wspolnego z nawracajaca grzybica pochwy??

Gość babolek
ja tam zawsze gole, na codzien, i do lekarza tez. Poza tym to co nazywacie naturalna ochroną nie ma juz teraz takiego znaczenia jak 20 lat temu. wręcz preciwnie, latwiej jest utrzymac higiene intymną.

Gość specjalnie ogolona
moim zdaniem zarowno noszenie stringow, jak i stosowanie tamponow, jak i golenie zupelnie na zero moze miec znaczenie... i nie prawda, ze jak jest zero to prosciej utrzymac higiene co jak co ale nawet z wloskami trudne to nie jest jak sie czlowiek regularnie myje :) i akurat tutaj 20 lat nic nie zmienilo...mydlo jak bylo tak jest (a sa nawet lepsze plyny) i tak samo jak teraz 20 lat temu ubrania tez ocieraja sie o to miejsce i pewna ochrona jest wskazana ;)

Gość teraz to taka moda
Nafaszerować się hormonami, wygolić cipkę, wsadzić tampon i założyć stringi. Ale że to wszystko szkodliwe dla zdrowia to już jedna z drugą ma gdzieś. A lekarzowi nie wolno nawet zwrócić uwagi.

Gość oczywiście ze tak
"a myslicie ze czeste golenie moze miec cos wspolnego z nawracajaca grzybica pochwy??" - zapytaj swojego ginekologa, ja nawet nie skomentuję.

Gość martynka z katowic
A ja tam golę,bo to ładniej wygląda.No i ginekolog pewnie jest zadowolony,że czysto tam i pachnąco. Poza tym może być też przeszkoda taka,że dwóch ginów mnie podrywa:((((

Gość martynka z katowic
miałam raz grzybicę i od 6 lat nie powraca,a golę właśnie od 5 lat!!:)

Gość specjalnie ogolona
>A ja tam golę,bo to ładniej wygląda jak ktos lubi wygladac jak nastolatka przed okresem dojrzewania to czemu nie ;) >No i ginekolog pewnie jest zadowolony,że czysto tam i pachnąco. a przepraszam jak ktos ma zadbane i przystrzozone wloski to juz nie moga byc czyste i pachnace??? bo bez przesady :D zostawienie czesci wloskow nie rowna sie od razu smrod i brod :D

Gość martynka z katowic
miałam raz grzybicę i od 6 lat nie powraca,a golę właśnie od 5 lat!!:)

Gość specjalnie ogolona
>A ja tam golę,bo to ładniej wygląda jak ktos lubi wygladac jak nastolatka przed okresem dojrzewania to czemu nie ;) >No i ginekolog pewnie jest zadowolony,że czysto tam i pachnąco. a przepraszam jak ktos ma zadbane i przystrzozone wloski to juz nie moga byc czyste i pachnace??? bo bez przesady :D zostawienie czesci wloskow nie rowna sie od razu smrod i brod :D

jutro zapytam.... wciaz mnie to łapie a nie wiem dla czego nie nosze sztucznej bielizny nie używam tamponów podmywam sie 2 razy dziennie... tylko to golenie..........

Gość specjalnie ogolona
> miałam raz grzybicę i od 6 lat nie powraca,a golę właśnie od 5 lat!! wiesz, zaden dowod - wiekszosc grzybic u wiekszosci ludzi nie nawraca po wyleczeniu za to jesli ktos ma taka sklonnosc to powinien zrobic wszystko co sie da by uniknac nawrotu...i na pewno nie jest to golenie :) jesli golenie zapobiegaloby grzybicy to kazdy lekarz by do niego namawial :p

Gość specjalnie ogolona
> miałam raz grzybicę i od 6 lat nie powraca,a golę właśnie od 5 lat!! wiesz, zaden dowod - wiekszosc grzybic u wiekszosci ludzi nie nawraca po wyleczeniu za to jesli ktos ma taka sklonnosc to powinien zrobic wszystko co sie da by uniknac nawrotu...i na pewno nie jest to golenie :) jesli golenie zapobiegaloby grzybicy to kazdy lekarz by do niego namawial :p