Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Peciolek

Wypryski w wieku 25 lat

Polecane posty

Gość Peciolek

Mam 25 lat i straszne problemy ze skórą. Jako nastolatka nie miałam ani jednego pryszcza a teraz masara. W czasie owulacji i przed miesiączką mam pryszcze na twarzy w szczególności na czole i brodzie. Widoczne są też podskórne wypryski. Iść do dermatologa, kosmetyczki czy przeczekać?

Gość iść
Iść do dermatologa, samo nie przejdzie.

Gość wiesz co ostatnio
mam ten sam problem. Jestem w twoim wieku. Nigdy nie miałam problemów z cerą. A teraz to jakiś koszmar. Ale ja myślę, że w moim przypadku, to przez zmianę diety.

Gość ja mam 24 lata i podobnie.....
Witajcie:) ja niestety musze dołączyć.....fakt - zawsze miałam cerę wrażliwą, skłonną do podrażnień i raczej suchą, ale żadnych syfków nie miałam - tzn jakieś pojedyncze zawsze się trafiały, ale nawet w okresie dojrzewania nie miałam z tym większych proiblemów.....a tu nagle od września tego roku zaczęły mi się pojawiać wypryski:/ i totalnie nie wiem od czego (mam 24 lata) i własnie nie zauważyłam zależności aby to było akurat przed okresem.....nie mam pojęcia od czego:/ tak się zastanawiam czy może mieć to związek z hormonami że jest coś nie tak, ale jakie wtedy hormony trzeba zbadać?

Gość no i moze okazac sie
ja ci powiem, ze mam 27 lat i nadal problemy z cera... :O wiec samo nie przejdzie, kiedys chodzilam do dermatologow i pomaglao na troche pozniej znowu to samo:O ehhh narazie dalam sobie spokoj.. i mysle, ze juz mam taka "urode":O

Problemy ze skórą mogą pojawić się w każdym wieku. Trądzik rózowaty czasem objawia się u 40 latków. Powodem wyprysków może być niewłaściwa pielęgnacja, zaburzenia immunologii skóry, praca w pyle i inne. Na pewno warto poszukać porady specjalisty. Uwaga! Nie należy stosować mechanicznego oczyszczania, bo pozostaną po nim blizny!!! www.dermoscience.pl

Gość anka_________skakanka
Dziewczyny, ja mam 24lata i problemy z cerą od kiedy pamiętam. Jak tylko zaczęło się dojrzewanie po dzień dzisiejszy. Ostatnio w aptece farmaceutka dała mi próbkę Vichy Normaderm System Odnawiający Czysta Skóra. Zrobiłam sobie 2 razy w ubiegłym tygodniu i buzia gładka!! Zmieniłam też kosmetyki pielęgnacyjne właśnie na Vichy. Żadne paskudztwa mi nie wyskoczyły od tego czasu. Tak się cieszę bo zawsze miałam kompleksy z tego powodu. Nie wiem jeszcze co będzie przed okresem ale mam nadzieję że problemy nie wrócą. Poproście w aptece o próbkę i wypróbujcie na sobie, ja naprawdę polecam! :)

Gość Peciolek
Wczoraj się leczyłam rumiankiem,ale po nowym roku muszę iść do tego dermatologa,bo wypryski mam również na dekolcie i plecach.Jest mi normalnie wstyd,mimo że ich nie widać. jak brałam tabletki anty to mi się nic nie działo a teraz pół roku od odstawienia druki miesiąc się borykam z pryszczami.