Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mardz

Spowiedź rzecz straszna!

Polecane posty

Gość mardz

Odkurzam stary temat: nie dostałam rozgrzeszenia. Bylam dzis u spowiedzi, wyznalam swoje grzechy, a ksiadz sie mnie pyta czy sypiam z chlopakiem, to mu powiedzialam szczerze ze mam chlopaka z ktorym sypiam, ale sie bardzo kochamy i mam nadzieje ze sie pobierzemy, przyznalam sie ze nie zaluje wspolzycia z moim chlopakiem, dlatego sie z tego nie spowiadałam, rozumiem dlaczego nie dal mi tego rozgrzeszenia, ale mowie do niego, ze 'chce porozmawiac z ksiedzem jak z czlowiekiem i co mam zrobic' i oczekiwalam od niego jakiejs porady a on powiedzial mi tylko 'zebym zrobila porzadny rachunek sumienia' i wygonil mnie z konfesjonału. I jak tu dobrze postepowac skoro ksiadz nie chce pomoc i wytlumaczyuc jak sie go o to prosi... Totalny bezsens! To co? mam zostawic swojego chlopaka, z ktorym jestem szczesliwa jak nie wiem co? Szybciej zostawie taki kosciol co to nawet rady zadnej nie da! poza tym ten ksiadz jest jakis glupi bo sie wypytuje wszystkie dziewczyny o to czy sa po slubie i czy seks uprawiaja, mnie sie spytał o to 3 lata temu jak jeszcze bylam dziewica, wiec mu powiedzialam 'ze ja z żadnym nigdy nic'. A ten do mnie :"Na pewno? nie kłamiesz? u spowiedzi jestes!" Co to za ksiadz co w kazdym grzesznika widzi nawet w 19letniej dziewczynie, ktora przeciez moze byc dziewica!!

no, ale co to go obchodzi...dajmy na to: ide do spowiedzi..jade z tymi grzechami "bla bla bla"...chce mieć czyste sumienie i już. dostaje rozgrzeszenie i cześć.. jeżeli widzę w swiom partnerze potencjalnego przyszłego to o co kaman? :o

Gość mardz
nie wiem o co kaman, najgorzej jak ksiadz mowi 'nie bo nie' nawet rady zadnej nie da, moglby przynaj mniej mi wytlumaczyc czemu wg. Koscioła bliskosc z druga osoba bez slubu jest zła i co powinnam zrobic, moze jeszcze zerwac? A moze jesz cze wstrzymywac do slubu? Szczegolnie ze pewnie slubu koscielnego nie bedzie bo moj chlopak juz dawno sie zrazil do kosciola własnie z powodu spowiedzi, gdzie ksiadz go zmieszal z blotem. Zreszta co go to obchodzi??

Gdy ten człowiek przyjmuje swego Pana i prosi o przebaczenie swoich grzechów, dzieje się coś niesłychanego, co trudno wyjaśnić: Pan błyskawicznie zabiera tę duszę do miejsca, gdzie sprawowana jest Msza święta i ów człowiek przyjmuje wiatyk. To mistyczna komunia. Bowiem tylko ten, kto otrzymuje Ciało i Krew Pana, może wejść do Nieba. To tajemnicza łaska, którą dał Bóg naszemu Kościołowi. Tak wielu jest ludzi, którzy klną na Kościół. Jednakże tylko w Kościele Katolickim możemy znaleźć zbawienie. Ci umierający mogą wówczas dostąpić zbawienia, idą do Czyśćca, ale są uratowani. Tam nadal czerpią łaskę z Eucharystii. Dlatego też diabeł tak bardzo nienawidzi kapłanów. Dopóki są księża, dopóty chleb i wino są przemieniane. Z tego względu naszym obowiązkiem jest modlić się wiele za księży, gdyż demon atakuje ich nieprzerwanie.Wiecie, czym jest konfesjonał? To wanna, kąpiel dla duszy. Nie kąpiel z mydłem i wodą, a z Krwią Chrystusa: Gdy dusza jakiegoś człowieka stała się wskutek grzechu brudna i czarna, może on ją obmyć Krwią Chrystusa podczas spowiedzi. Ponadto zrywane są pęta, którymi szatan związał nas ze sobą. Stąd logiczną rzeczą jest, że diabeł najbardziej nienawidzi kapłanów i chce ich doprowadzić do upadku. Nawet ci kapłani, którzy sami są wielkimi grzesznikami, mają moc odpuszczania grzechów, jak i ważnego szafowania każdym sakramentem. Pan ukazał mi, jak to się dzieje. A dzieje się to w Ranie Jego Serca. Są rzeczy, które przekraczają ludzkie pojęcie, ale to duchowa rzeczywistość. Przez tę Ranę Pana dusza wznosi się do Boskiego wymiaru, wznosi się do Miłosierdzia Bożego, do bram Bożego Miłosierdzia; dusza wznosi się i oczyszczana jest w Sercu Wiecznego Arcykapłana Najświętszą Krwią Krzyża.

Gość jako intelektualista i filozof
stwierdzam PROWOKACJA 0/10

Gość nie wiesz co robisz źle
idź do innego księdza

Gość gość
A niby do czego Wam potrzebna ta spowiedz ? Po co się tlumaczyc jakiemus obcemu facetowi