Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość danisella 1988

płaty śledziowe

Polecane posty

Gość danisella 1988

mam do Was pytanie jakie znacie przepisy na płaty śledziowe w oleju ( lisner) czy robicie coś z nimi jeszcze? bo takie to żadna smaczność?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ala ma koty dwa
ja te płaty robię w oleju,najpierw opłukuję krótko i odkładam na ręczniki papierowe i jeszcze z wierzchu też osuszam ręcznikiem,później kroję na mniejsze kawałki i układam warstwami z pokrojoną cebulą,zalewam olejem-przynajmniej jeden dzień muszą postać,żeby "oddały" sól do oleju,wszystkm domownikom smakują kiedyś je najpierw wymoczyłam w wodzie,ale później były bez smaku,robiąc jak napisałam są ok

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
A ja też robię w oleju. I w śmietanie: dzwonka śledzia wymoczonego, śmietana zmieszana z jogurtem naturalnym, cebula pokrojona w kostkę, posypana cukrem i przelana na sicie wrzątkiem, odsączona, jabłko pokrojone w kostkę, pieprz. Pyszności!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
A ja lubię warstwową sałatkę. Wymoczone, pokrojone śledzie posmarowane musztardą i posypane pieprzem, na to pokrojony por, oblać oliwą i następna warstwa tak samo. Pycha. Dobre są też z jabłkiem i jogurtem (lub śmietaną)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość danisella 1988
dzieki , zrobie te uzone warstowo z cebulką

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×