Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dgsdfgdf

usuwanie korzenia zęba

Polecane posty

Gość dgsdfgdf

mam do usunięcia korzeń zęba. złamał się jakieś 2-3 miesiące temu i już zdążył troszkę obrosnąć tkanką. czy usunięcie takiego odbywa się inaczej niż normalne? tzn. czy np. trwa dłużej, na kilka wizyt? będzie bardziej bolesne? ostatnio mi trochę spuchnęło to miejsce (st. zapalny) ale już prawie całkiem zeszło.

KIlka wizyt to nie będzie, ale prawdopodobnie będzie to usuwanie chirurgiczne. Jak dlugo potrwa, czy będzie bolało itd zależy i od dentysty i od tego jak Twój korzeń wygląda. Doradzałabym iść jak najszybciej skoro obrasta tkanka bo będzie gorzej z czasem usunąć.

Gość sebaolsztyn2
Też się tego obawiałem a zabieg był bezbolesny.Boli tylko trochę po tym jak znieczulenie puszcza ale zarzucasz wtedy tabletkę i nie jest źle.

Gość idź do chirurga szczękowego
z tym a nie do normalnego stomatologa. Dentysta może sobie nie poradzić albo zostawić ci szczątki korzenia i będzie kłopot

Gość Ave Cesar
Nie ma to jak odpowiadać kolesiowi na post sprzed roku. Ech ten internet :)

Gość Ave Cesar
Sorrki .... sprzed dwóch lat :)

Gość rreennaa1
Czy słyszałyście o usuwaniu zębów ultradzwiękami (piezosurgery) to rewelacyjna metoda w Krakowie jest już kilka gabinetów które to stosuje. W innych miastach myślę ze podobnie,poszukajcie w internecie .Jest rewelacyjna dużo mniej stresu, bólu itp. a cena równa lub nieco większa od normalnego usunięcia. Dziwię się więc dlaczego jest jeszcze tak mało rozpowszechniona

Gość gość
Dwa miesiące temu miałam usuwany korzeń. Zdecydowałam się na ten gabinet http://artdenta.pl/cennik.html i jeśli ktoś szuka dobrego stomatologa z okolic Warszawy, to polecam. Zabieg był bezbolesny, najpierw dostałam porządne znieczulenie. Wszystko trwało niecałe 30 minut. Po tygodniu nie czuję już żadnego dyskomfortu.

Gość gość
Ja miałam dzis usuwane 2 korzenie metoda laserową. pralktycznie zero bólu no tylko lekki dyskomfort przy podaniu znieczulenia . w domu troszke pobolewa jak odchodzi znieczulenie no i mam 8 szwów które ciągną . zabieg wykonałam w klinice dentystycznej u chirurga jestem zadowolona a tak sie bałam . pozdrawiam wszystkich .

Gość gość
miałam usuwany korzeń zęba u nas w krakowskim Studio Stomatologii Estetycznej na Batorego- Studio SE+ http://www.studiose.med.pl/ . Rewelacyjna opieka, polecam. ja mam taką przypadłość że jakieś korzenie haczykowate, nie obyło się bez chirurgicznego usuwania. Pomogli mi tam jak nie wiem