Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poradzcie cos bo sie wsciekne

CZY MAM PRAWA USUNIĘCIA OD ADMINA JAKIEGOŚ PORTALU MOJEGO ZDJĘCIA

Polecane posty

które ktoś umieścił tam bez mojej wiedzy i zgody? Admin mi odpisuje że nie usunie bo nie znam loginu i hasła profilu na którym zdjęcie jest umieszczone.

miało być oczywiście: "CZY MAM PRAWO ŻĄDAĆ OD ADMINA USUNIĘCIA" Sory zdenerwowałam się.

tak to ja a co? poradzcie coś

słucham?

jesooo czy tutaj nie można już zadać normalnego pytania? Nie jestem żadna leja, nawet nie wiem co to.

nie to nie moje zdjęcie, jeszcze na szczęście mojego zdjęcia na kafe nie było :) Jak narazie jest tylko jedno w internecie i doprowadza mnie to do szału. Pytanie pozostawiam otwarte.

oczywiśce że tak... a w razie czego trzeba będzie wejść na drogę sądową :P chyba że jesteś tusk, kaczyński, cichopek czy podobną osobą i o ile nie było to jakieśduże grupowe zdjęce ze studniówki Art. 81. 1. Rozpowszechnianie wizerunku wymaga zezwolenia osoby na nim przedstawionej. W braku wyraźnego zastrzeżenia zezwolenie nie jest wymagane, jeżeli osoba ta otrzymała umówioną zapłatę za pozowanie. 2. Zezwolenia nie wymaga rozpowszechnianie wizerunku: 1) osoby powszechnie znanej, jeżeli wizerunek wykonano w związku z pełnieniem przez nią funkcji publicznych, w szczególności politycznych, społecznych, zawodowych, 2) osoby stanowiącej jedynie szczegół całości takiej jak zgromadzenie, krajobraz, PUBLICZNA IMPREZA.

Dobrze napisała osoba wyżej. Po prostu powiedz admin, że jeżeli w ciagu 24h nie usunie zgłaszasz to na policje. Popros aby skontaktowal sie z osobą która zamiescila to zdjecie. Raczej usuną jezeli nie, ktos dostanie po łapkach. No chyba ze masz konto na nk i sama dobrowolnie dalas te zdjecia. A ktos je tylko skopiowal wtedy tez jest to w jakis sposob karalne ale raczej skonczy sie na usunięciu zdjecia i tyle. Nikt sie nie chce bawic w sady z takich powodow.