Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość goraczka trzydniowa

gorączka trzydniowa

Polecane posty

Gość goraczka trzydniowa

Czy wasze dzieci już ją przechodziły? W jaki sposób przebiegała?

młody miał wysoką gorączkę przez prawie 5 dni- u niego była dość długa, po kilku dniach wylazła wysypka, zadnych innych objawów

Gość goraczka trzydniowa
miał samą gorączkę czy jakieś inne objawy? Byłas z nim u lekarza czy zbijałaś sama temperaturę? Jak wysoka była? Miał apetyt? Jak się zachowywał, bawił sie normalnie? Ile miał miesięcy? Sorki że tyle pytań ale moje dziecko ma gorączkę i podejrzewam właśnie gorączkę trzydniową.

Gość oleksja11
moj mial 8 tyg, troche mniej jadl, wiecej spal, wyladowalismy w szpitalu bo goraczka sie utrzymywala a potem pojawila sie wysypka i tyle

bardzo wysoka temperatura której nie dało się zbytnio zbić,dziecko marudne(jak przy każdej gorączce czy chorobie),po 5 dniach wysypka

Gość goraczka trzydniowa
U nas jest też problem bo dziecko ząbkuje dlatego nie jest do końca pewne czy to przez zęby czy trzydniówka. Lekarka do ktorej dzwoniłam powiedziała że albo jedno albo drugie. Teraz przed świętami nasza pediatra jest na urlopie. Zastanawiam się czy nie jechać do szpitala? Dałam mu o 14 nurofen bo miał 38.3 i po godzinie mu nie zbiło nic a nic.

Dodam tylko, że jak dziecko bardzo cierpi, to warto zaprosić lekarza na wizytę - u nas przy trzydniówce dołączyła się ostra infekcja gardła i potrzebny był niestety antybiotyk.

mój miał ponad 39 stopni, mniejszy apetyt, dużo spał. byłąm z nim u lekarza, mysleli ze to od zębów. leki praktycznie nie pomagały. młody miał pół roku

Gość goraczka trzydniowa
Syn już teraz ma wysypkę na piersi i brzuszku a gorączka jeszcze nie mineła. Fakt że wysypka pojawiła się na kilka dni przed gorączką z racji że wrowadzam mu nowości do diety możee to być reakcja na alergen.

Gość goraczka trzydniowa
Alonuszka no włąśnie moj właśnie ząbkuje. I teraz nie wiem czy to zęby czy trzydniówka.

to za kilka dni się przekonasz:) zbijaj mu temperaturę, jak mocno gmera w buzi to smaruj mu zelem- chociaz tp mało pomaga. ani trzydniówki ani ząbkowania w zasadzie się nie leczy więc wielkiej różnicy nie ma. pilnuj tylko tej temperatury i będzie dobrze

Gość goraczka trzydniowa
Alonuszka dziekuję :)

nie ma za co. zdrowia życzę:) przy wysokiej gorączce rób zimne okłądy a nawet wykąp go w trochę chłodniejszej wodzie. i absolutnie nie ubieraj cieplej jak to zwykły robic babcie:)

Gość goraczka trzydniowa
jeszcze raz dziękuję :) Reszcie mamuś też :)