Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość glistha69

Zapalenie skóry wokół ust - proszę o wsparcie i porady

Polecane posty

Gość glistha69

Witam! Zapalenie skóry wokół ust stwierdzono u mnie we wrześniu tego roku. Oczywiście pierwsze objawy tj. delikatne zaczerwienienie wystąpiły już wcześniej, no ale miałam na głowie ślub i obronę dyplomu, tak więc ze trzy tygodnie żyłam w błogiej nieświadomości co dzieje mi się na gębie. Poszłam do dermatologa i dostałam maść ze sterydem. Byłam idiotką i smarowałam... Doprowadziłam do tego ze nie mogłam dotknąć się brody. Skóra była napuchnięta, z grudkami, mega czerwona, boląca i swędząca... drażniła mnie nawet woda. Poszłam do innej dermatolog... Przepisała mi mleczko do mycia twarzy PHYSIOGEL, maść METRONIDAZOL JELFA, oraz witaminę PP i CALCIUM PANTOTHENICUM. Minęły 3 tygodnie... niby jest lepiej, ale nadal widzę malutkie zaczerwienienia... i maleńkie czerwone ogródeczki... czasem zaswędzi... Problem wygląda na taki który będzie nawracać:( Mam masę pytań: 1. Czy komuś udało się to dziadostwo wyleczyć na tyle żeby można było chodzić na basen, solarium, saunę? 2. Jakie kremy polecacie? 3. Czy zostaną blizny? Może krem no-scar? 4. Ile to cholera jeszcze potrwa? 5. Czy są jakieś zabiegi w salonach kosmetycznych które mogą pomóc, a nie zaostrzą problemu? 6. Na co uważać, czego unikać? Proszę o wszelkie złote rady. Pozdrawiam serdecznie!

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować