Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ruda Zardzewiała

Pomysł na dorsza....

Polecane posty

Gość hndfhfd
zrób po grecku :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hndfhfd
tez taki jest dobry, a na wierzchu ser żółty ze śmietaną

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hndfhfd
jak chcesz to zapytam teściową i Ci później napiszę albo najdalej jutro rano:) nic skomplikowanego,wszystko robisz w piekarniku,tylko proporcji nie pamietam:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hndfhfd
na pewno idzie ryba na spód,pieczarki sie dusi z cebulą i wykłada na rybę, oczywiście musisz je przyprawic,a na koniec smarujesz na tym wszystkim śmietanę, ten większy kubek(śmietana chyba 18% z tego co pamietam), a potem muszisz posypać obficie żółtym serem; pod koniec pieczenia posypujesz koperkiem albo szczypiorkiem jak lubicie; to się piecze 45 minut w 200 stopniach;niestety nie pamietam proporcji,ale tego musi być sporo:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Anq25
Ja znam lepszy przepis. Płaty dorsza (świeże, lub rozmrożone) solisz, pieprzysz i skrapiasz cytryną. Niech leżą tak z 20 minut. Do miski wlewasz oddzielone żółtko, mąkę (ok. 2 czubate łyżki) i odrobinę wody. Miksujesz.Białko ze szczyptą soli ubijasz na sztywną pianę. Łączysz pianę i ciasto. Doprawiasz odrobiną kolendry i wsypujesz ok 2 czubate łyżki wiórków kokosowych. Obtaczasz rybę w mące i zamaczasz w cieście. Smażysz na oleju w dość głębokim tłuszczu aż zrobi się złocista panierka... BOOOOSKI SMAK!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×