Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tan

czy to urojona ciaza?

Polecane posty

Gość tan

hej co Wy na to? ostatni sex 13.08 (zabezpieczony tabletkami i prezerwatywą) krwawienia z odstawienia dostałam normalnie, zdecydowałam nie brać już dalej tabletek i 28 dni później dostałam normalnego okresu (jak przed braniem tabletek), jednak kolejny okres trochę sie spóźnił (3 dni) i był skąpszy (ale podobno tak może być po odstawieniu tabletek - na wszelki wypadek zrobiłam test taki sikany w dniu spodziewanej miesiączki i wyszedł negatywnie), kolejny okres przyszedł w terminie jednak też był trochę skąpy, ale też nie jakoś bardzo... nie mam dolegliwości ciążowych (tzn. od tygodnia pobolewa mnie biust, ale tak czasami mam przed okresem - powinnam dostać go jutro, mam już mnóstwo pryszczy jak przed okresem), nie jest mi niedobrze, nie boli mnie głowa, nie jestem senna, nie mam mdłości ani zgagi martwi mnie tylko jedno... od ponad tygodnia męczę się z zaparciami i mam dziwny śluz... powinien być teraz niepłodny... a jest taki biały wodnisty nie wiem dlaczego boję się, że jestem w ciąży co wy o tym myślicie?

Gość Ciąża urojona
Ani nie jesteś w ciąży urojonej, ani w normalnej. Poczytaj o objawach ciąży urojonej (wyszukiwarka google bardzo pomocna - jeśli dobrze pamiętam to na wikipedii jest). Śluz o jakim mówiłaś (biało wodnisty) u mnie występuje w czasie poowulacyjnym. Ale nie ma reguły, bo potrafi być wtedy kremowy. Niestety na śluz wpływają różne czynniki i jedynie śluz wodnisty (przejrzysty) i ciągnący są śluzem płodnym przedowulacyjnym. Dla wyjaśnienia - Jeśli odstawiłaś hormony, to teraz Twój organizm musi odnowić naturalną gospodarkę hormonalną i ustabilizować się. Może to trwać kilka, kilkanaście miesięcy, a może być potrzebna wizyta u lekarza celem zweryfikowania poziomu hormonów. Niestety antykoncepcja potrafi skutecznie nabruździć. W odniesieniu do śluzu - podczas stosowania pigułek/plasterków śluz jest zupełnie inny, gdyż spowodowany inną dawką hormonów (sztucznie dostarczanych). Jeśli chcesz mieć spokój - obserwuj swoje ciało, jak się zachowuje podczas normalnego cyklu (kilka miesięcy obserwacji w różnych warunkach). Powodzenia życzę:)

Gość tan
no i nie dostałam jeszcze okresu... ale ciążę można wyeliminować skoro miałam już jedno krwawienie z odstawienia i trzy okresy?