Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

littlesensitive

czy extra virgin oliwa z oliwek moze byc uzyta do smazenia?

Polecane posty

Gość
Nie jestem kucharką ale używam oliwy z oliwek do smażenia i jest spoko.Little śliczny masz kolor sweterka mam w tym kolorze buty :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
xazui dziekuje :) to modny teraz kolor, prawda? ;) ja tez uzywam oliwy z oliwek do smazenia, ale nie wersje extra virgin, tylko light, wiec sie zastanawiam, bo na butelce pisze, ze jest to do dresingow i sosow :O nie wiem, czy rybe na tym jutro usmaze :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość
Mnie się bardzo podoba ten kolor dawno nie miałam nic niebieskiego.Myślę że nic się nie stanie jak upieczesz rybę na tym oleju,ale może jeszcze się ktoś wypowie.Żeby nie było na mnie ;-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
xazui znalazlam takie cos 'oliwa extra vergine (extra virgin olive oil) - najlepsza i najdroższa. Powinno się ją spożywać na surowo. Może być lekko mętna i z osadem. Często pakowana jest w ciemne szkło' spozywac na surowo.... ale chyba raz ta rybe usmaze na tej oliwie :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość
Myślę że się nic rybce nie stanie,ale w razie czego masz sklep gdzieś blisko gdyby jednak rybka nie zechciała się usmażyć? :-D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
xazui rybue, jak rynibe, ale nie chce miec ryby askudnej w smaku, ktorej nie da sie zjesc :P chyba jutro jeszcze podskocze do sklepu i kupie normalna oliwe :) a ta druga uzyje do salatki ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość
Paaaaaaaa i Wesołych Świąt

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mloda kuchareczka
Na extra virgin ponoć nie powinno sie smażyć, ale ja tego nie zawsze przestrzegam. Potrawy mają nieco zmieniony smak....przechodzą tą oliwą, a poza tym spoko.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
oliwa z oliwek jest niby za delikatna do smazenia, w sensie, ze szybko sie pali. ale jak dodasz troche masla, bedzie dobrze. dzieki oliwie maslo sie nie zrobi niezdrowe, a dzieki maslu nie przypali oliwa ;) to nie moj wymysl, tak jest naprawde, ale nie potrafie ci tego bardziej naukowo wyjasnic, bo juz nie pamietam, dawno to czytalam :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość oooooooooooooooooooooooooooooo
nie smazy sie na extra virgin proste kobiety

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość może byc uzyta
dobrze się na niej smaży , tylko mi by było szkoda kasy smażyc na takiej oliwie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość białapanda
oliwa z oliwek nie nadaje sie do smażenia jedynie do "palącej patelni" do smażenia polecam oleje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×