Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie zalamujcie mnie no.....

nie wiecie ktory grzech to ciezki a ktory lekki a sie wymadrzacie

Polecane posty

Nie zabilam, nie ukradlam nie ma wiec grzechow ciezkich sratatata!!!! Grzechy ciezkie to grzechy popelnione swiadomie czy np. wiem, ze przeklninanie to grzech a przeklinam - grzech ciezki, wiem ze jest piatek a jem mieso - grzech ziezki, klamie chociaz wiem ze to grzech - grzech ciezki. Grzechy lekkie np. nie poszlam do koscilla na msze sw. bo bylam bardzo chora i nie moglam - grzech lekki, zjadlam mieso bo myslalam ze dzisiaj sobota a nie piatek - grzech lekki... widzicie roznice?

mmmm, właśnie rżnie mnie od tyłu mój azor :)

Gość haaaa popatrzcie
fascynujace naprawde podpisano - Ateistka

Gość huiou
jakiego jesteś wyznania?bo np w rzymkat to postów w piatek nie ma już hoho..,post jest tylko w popielec i wielki piatek a np przekleństwa to złe wychowanie a nie grzech:D

Gość ty mnie nie zalamuj
grzech ciezki musi byc popelniony swiadomie, z wlasnej woli i musi byc popelniony w jakiejs istotnej sprawie. Przeklinanie nie jest jakies specjalnie wazne - czyli grzech lekki... Tak samo jak klamanie. Sorry wielkie, ale jak jest niewielkie niedomowienie, to jest grzech lekki, a nie ciezki. Widzisz roznice? Nastepnym razem zanim zaczniesz innych opieprzac za to, ze sie nie znaja i wymadrzac, to sprawdz dokladnie, czy z Twoja wiedza jest tak jak ma byc...

Gość bleee bleee bleeeeeeeeee
Ty ostatni chyba nie wiesz co mowisz