Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załaaaamanna

Mam juz dosc wybierania kierunku studiow bo wszystkie sa do d**y

Polecane posty

Gość załaaaamanna

chce isc w kierunku zwiazanym z biologia. na medycyne i farmacje sie nie dostane niestety, nie jestem na bio chemie. ok. Ale kurde tak patrze, czytam, przegladam i jest tak: -pielegniarstwo i połoznictwo- wszyscy na nie bo pielegniarki nieszanowane -biotechnologia- wszyscy na nie bo nie ma po tym pracy, a Polski nie stac na jakies wieksze badania -psychologia kliniczna- nie bo nie ma pracy - fizjoterapia- tez nie bo nie ma pracy, za duzo fizjoterapetow -ratownictwo medyczne- nie bo tez nie ma pracy dla dziewczyn w tym zawodzie, male perspektywy rozwoju Człowiek chce pomagac ludziom, a kazdy kierunek taki niepewny. Jakbym sie nie bala fizyki to bym poszla n inz. biomedyczna. I nie wiem. Tak sie tylko wyzaliłam.

Gość vcbgn
inzynieria biomedyczna jest trudna, podstawa to fizyka i matemartyka

Gość wal na biologię
genetyka ma przyszłość

Gość no i vifon
a moze daj se siana ze studiami:D jak i tak nie ma pracy:D

Jeśli chcesz jakiejkolwiek rady, to próbuj dostać się tam gdzie jest Twój wymarzony kierunek. I mówie to ja, bo niestety wiem jak ciężko ejst byc na studiach, które w ogole Cię nie interesuja.

Gość halucyn
po klinicznej jest, trzeba się tylko umieć ustawić i poza kliniczną mieć coś jeszcze, podyplomówkę, psychoterapię, cokolwiek :P i biologii to tam akurat niewiele jest 🖐️

Gość biotechnolożka
Jestem na biotechnologii i chociaż obiegowa opinia jest, że pracy po tym nie ma to wykładowcy mówią przeciwnie, że 'mamy ogromną szansę rozwoju' czy coś tam. Zawsze można spóbować zostać na uczelni w razie czego ;)

Gość załaaaamanna
myslalam jeszcze o logopedii z audiofonologia na umcs

Gość vcbgn
po biotechnologii nie ma kasy, trzeba miec niezle znajomosci zebvy dostac sie do jakiejs wielkiej firmy, chociaz najlepsi zostaja na uczelni (za przyklad wzielam kilku znajomych z 2 roznych uczelni)

Gość no nie wiem..
jak ma się znajomości to po biotechnologi dostaje się do ośrodka zajmującego się badaniami a stamtąd naprawdę istnieje możliwośc rozwoju i duzych zaobków(za granicą oczywiście, czyli też trzeba znać język), swoją drogą biologia bez chemi to głupota(w jakiej klasie jesteś dziewczyno??), już lepsza sama chemia, możesz też być nauczycielka bioplogi