Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Blackbejbe

Wypadanie włosów i łupiez

Polecane posty

Witam!! Błagam pomóżcie!!!!!! Niewiem czy to w dobrym temacie napisalam ale jak ni eto z gory sorki ;/ Otoz moj problem polega na tym ze......starsznie mi wypadaly włosy po ciazy , mozna powiedziec ze ustapilo tak przynajmniej myslalam ale od paru dni mam łupiez!! Niewiem od czego on sie pojawil ?? Nigdy w zyciu nie mialam problemow z łupiezem , pierwszy raz mi sie przytrafil na domiar złego zaczelo mi wypadac wiecej włosów i czuje przytym pieczenie głowy niewiem co to moze znaczyc ?? Moje włosy do tego jakby bardziej oklapły i straciły blask. Bardzo długo mi wypadalay włosy po ciązy bo prawie 6 miesiecy ( karmilam piersia 8,5 miesiaca a po porodzie jestem 11, 5 miesiaca ) . Wypadanie tak jakby ustapilo ale pojawil sie łupież i wypadanie włosów powrocilo jeszcze mocniejsze!!! Błagam doradzcie mi cos i pomózcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jestem załamana bo jestem prawie łysa i jeszcze ten łupież ;(;(;( Pozdrawiam Aga

Gość oliwka334
Miałam podobny problem z pomocą przyszła seria specjalistycznych szamponów eva medica. Powinny być dostępne w dobrych aptekach, a jak coś to można sobie je zamówić w sklepie internetowym producenta www.sklep.pollenaewa.com.pl Według mnie bardzo dobra jakość szamponów i bardzooo atrakcyjna cena.

Gość oli456
Miałam podobny problem z pomocą przyszła seria specjalistycznych szamponów eva medica. Powinny być dostępne w dobrych aptekach, a jak coś to można sobie je zamówić w sklepie internetowym producenta www.sklep.pollenaewa.com.pl Według mnie bardzo dobra jakość szamponów i bardzooo atrakcyjna cena.

Gość olka_dobra

Myślę, że na początku można spróbować z witaminami (na wypadanie włosów). Jeśli problem n ie jest duży to powinno pomóc. Co do łupieżu - tutaj niestety gorzej, ale na rynku jest dużo szamponów, które są do tego "stworzone". Są też i preparaty w typie Urt-Oil, który pomaga zarówno na wypadające włosy, jak i w walce z łupieżem. Jeśli one nie pomagają - najlepiej jest skonsultować się z dermatologiem. kto jak kto, ale lekarz powinien pomóc.

Gość Ja przed ciążą miałam
cudowne, kręcone, gęste włosy. Po porodzie (3 lata) mam ich o połowę mniej, przetłuszczają się jak szalone i już się nie kręcą :( I nic nie pomaga........