Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

paulina_weronika

Liceum inne miasto

Polecane posty

Witam! Mam 15 lat i zdecydowałam się tutaj napisac, ponieważ mam problem i chciałabym się troche i wygadac i znalezc rozwiązanie. Jak skończę gimnazjum chciałabym pojśc do liceum do innego miasta. Obecnie mieszkam w Radomiu, ale razem z moją mamą myślimy o przeprowadzce do Łodzi.Bardzo lubię Łódź mam tam dużą częsc rodziny, często tam jeżdze, mam tam brata za to tutaj siostrę.W łodzi jest moja wymarzona szkoła filmowa, dlatego właśnie chcę isc do tego liceum. Tutaj właściwie żadna szkoła mi się nie podoba i nie jest związana z moimi zainteresowaniami, ale wychowałam się w tym mieście i mam tutaj znajomych.Z jednej strony chciałabym się przeniesc, zmienic klimat, poznac ludzi(bo tutaj mam kolezanki,ale nie jestem z nimi jakoś zwiazana) poza tym większe miasto.Mama tam znalazłaby lepszą pracę z mieszkaniem tez się poradzi.Ale bardzo boję się przeprowadzki, bo przeciez nie znam tam nikogo w moim wieku.Wiadomo, że w szkole kogoś poznam, ale wydaję mi się, że ludzie zazwyczaj idą do liceum w grupkach, znają się nawzajem, dlatego bardzo sie boję naprawdę.Proszę pomóżcie, bo nie wiem co mam robic czy namowic mamę na zmianę miasta? czy jednak zostac tutaj i isc do niezbyt ciekawej dla mnie szkoły(dodam jeszcze,że ta w łodzi bardzo umozliwiłabymi dostanie sie na wymarzone studia) zosatc tutaj ze znajomymi, ktorych mam? nie wiem co mam robic proszę pomóżcie!!!!

J aposzłam do liceum nie znając tam nikogo:) i nie żałuje:) zaprzyjazniłam się ze wspaniałymi ludzmi :)

Gość do odwaznych swiat nalezy
Znam takich co do innego kraju do liceum wyjezdzali i sa zadowoleni :) (sami,bez rodziny)

Gość bojktdsoitew
zabij sie 🖐️

Gość Meliissssaaa
Ja też poszłam do LO w lodzi, nikogo w tej szkole nie znałam. Poznałam duzo fajnych ludzi z którymi do tej pory utrzymuje kontakt, choć mineło juz 3 lata od czasów LO. Idź, nie bedzie tak źle, a pewnie nie tylko ty tam nie bedziesz nikog znala.

Gość vaduz
Ja w wieku 15 lat poszłam do innego miasta do liceum i wyprowadziłam się do internatu,jakoś to przeżyłam

Jeśli przeprowadzka umożliwi Wam lepsze zycie i perspektywy to warto zaryzykować:) Ale jeśli chodziłoby tylko o szkołę to sama nie wiem,tak czy inaczej powodzenia:)

Gość Katrine822
Łódź jest bardzo ciekawym miastem, na pewno są tu większe perspektywy. Zaryzykuj :) jeśli szukasz fajnego liceum to polecam Ci Szkołę Europejską http://szkola.thebomb.pl/46 - nauczysz się tam dobrze języków, zrobisz certyfikaty, możesz też uczyć się tanca towarzyskiego, co może Ci się później przydać jeśli będziesz chciała zdawać do filmówki :)

liceum jak liceum, ja pierdole kazde takie same. i tak tam gowno sie nauczysz. studia sie liczą. jesli chcesz to skącz normalne liceum na tym swoim zadupiu a potem sie przeprowadz do miasta gdzie bedziesz studiowac...

Gość rabbi
ja przeprowadzilam sie do innego miasta w wakacje przed 3 gim. Skok na głęboką wodę, niezby dobrze wspominam ta szkołę (ale to dlatego że doszlam do klasy która była już zgrana od 2 lat). Natomiast liceum do ktorego poszlam później (nadal w mieście nie znalam za wiele rowieśników) bylo na prawde fajne, tez jestem juz 2 lata po LO i nadal utrzymuje kontakty z niektorymi osobami (chociaz obecnie mieszkam za granica ;p) Pozdrawiam CIe cieplo i nic sie nie martw, znajomi to tylko znajomi zwlaszcza jesli mowisz ze do tych co masz nie jestes jakos super przywiazana, poznasz nowych. A skoro przeprowadzka to lepsze perspektywy i dla Ciebie i dla mamy to pakujcie sie i przenoscie ;)