Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martyyyynika

Problemowoooooo

Polecane posty

Gość martyyyynika

Mam problem: Jestem z chłopakiem już parę lat. On mnie bardzo kocha i bardzo dobrze traktuje. Naprawdę, ciężko o lepszego mężczyznę. Problemem jest to, że ja kocham ex. Kocham, mimo, że nie utrzymujemy kontaktu. Po prostu jestem nienormalna, z ex już nic nie będzie, wiadomo. No ale ja myślę stale o tamtym. Nie mogę przecież brać ślubu z jednym i myśleć o drugim. Proszę mnie nie wyzywać, bo jestem naprawdę smutna, przygnębiona tym wszystkim i już nie wiem co robić. Nie chcę nikogo krzywdzić. :(

wiesz co ja tez tak miałam! długo po zerwanieu nie mogłam sie otrząsnąc!wszystko mi go przypominało!

Gość martyyyynika
Pewnie, ja wiem, że to nie jest w porządku. :( Na początku po prostu się polubiliśmy, ja byłam skrzywdzona, chciałam zapomnieć o byłym. W końcu wywiązała się bliskość, on był dla mnie bardzo dobry. No i teraz, nagle obudziłam się w powaznym związku. On planuje przyszłość, tyle mi daje. A ja nadal ze sobą walczę. Bardzo to męczące.

martyyyynika pewnie w ten sposób próbujesz zabezpieczyć własną przyszłość prawda?masz kogos dobrego komu na tobie zależy!a wiesz ze z tamtego związku i tak nic nie bedzie!znam to uczycie wiem wiem!

Gość martyyyynika
dzięki mimi za zrozumienie :) z jednej strony może i chcę się zabezpieczyć, mam 26 lat i wiadomo, że jakieś plany, marzenia ale tak naprawdę to nie o to chodzi, ja po prostu kocham ich obu hmm chyba po prostu w jednym wypadku kocham wspomnienie, w drugim żywą osobę, no i ciężko jest z niej zrezygnować, bardzo jest mi bliski, ale zapomnieć też nie mogę... jak to u Ciebie się skonczyło?

To trudne.. Rozsądne byłoby zerwanie z obecnym, bo prędzej czy później wszystko wyjdzie. Ale wiadomo, że tak się nie da... Konflikt tragiczny. Tak źle, tak nie dobrze. A i takie małe ale... "mimo że" piszemy bez przecinka, taki wyjątek.

Gość piłeczkamała
wiem dokładnie o co chodzi, i to jest naprawde ciężka sytuacja, wiem bo jestem w podobnej, tyle że ja kocham faceta który pojawia się dwa razy w roku w polsce i wraca tam, rozstaliśmy się, ale ja nie moge przestać go kochać i trwa to tak trzy lata. a ja już nie moge , nie potrafie nikogo pokochać, nie umiem w nic się zaangażować, nie jestem jakąś gówniarą bo mam 24 lata ale on jest dla mnie cały czas tym samym facetem co kiedyś, i niestety każdy raz gdy się spotykamy jest ogromny ból.

martyyyynika u mnie było to tak że w związku który był potem było tak dziwnie, odpychająco troche dla wtedy mojego chłopaka, natomiast teraz po jakimś czasie już przeszło mi to i było lepiej choć trudne było wszystko, na sylwestra płakałam sama w łazience i wogóle bez sensu! ale potem za parę dobrych miesięcy juz jakoś było!czas leczy rany!

Gość martyyyynika
dziękuję za odzew :) 1) dzięki za to "mimo, że", staram się pisać poprawnie, więc taka wiedza dla mnie - bezcenna no i hmm tak jak ktoś napisał, konflikt tragiczny, myślę o tym non stop, nie chcę marnować życia mojemu partnerowi, bo jego szczęście jest dla mnie bardzo ważne ale on mnie kocha naprawdę i wcale pewna nie jestem czy odchodząc zrobiłabym mu przysługę piłeczkamała - no widzę, że podobna sprawa, u mnie też trwa to 3 lata i ja naprawdę non stop myślę o byłym, jakiś kontakt też tam był, ale to inna sprawa, heh, też mi się nikt nie podoba, nie mogę się zakochać, w tym roku zarządziłam, że nawet na sylwestra nie wychodzę, nie mam ochoty się bawić, cieszyć mimi - cieszę się, że Twoje rany są wyleczone, ale u mnie czas płynie i nic, nie wiem co zrobić, czyli teraz jesteś sama?

Gość piłeczkamała
to tak jak ja. sylwester w domu, bo co??? bo rok temu wyszłam do znajomych a on zadzwonił o 23, godzina rozmowy, płacz i tyle było tego sylwestra. ale ja już mam tego dość, tylko jak to zrobić żeby naprawde zapomnieć by móc pokochać prawdziwie i szczerze a nie tylko być z kimś żeby zapełnić pustkę po nim?

Gość martyyyynika
a ja w każdego Sylwestra czekam na życzenia :o tylko u mnie problematyczne jest to, że jestem w stałym związku i taka chęć zostania w domu, sama jest dość niezwykła

Gość piłeczkamała
tak źle i tak niedobrze, ja właśnie rok temu byłam z chłopakiem, znaliśmy się krótko i szybko to się zakończyło, bo nie potrafie zapomnieć o byłym, w twojej sytuacji chyba nie ma dobrego rozwiązania ze względu na stały związek, najważniejsze żeby nikogo nie krzywdzić a tym samym samej siebie, ja doszłam do takiego założenia, bo niepotrzebne mi związki z facetami którzy są zastępstwem, a z drugiej strony czasami brak tego męskiego oparcia.

Gość martyyyynika
piłeczka, a ile masz lat? mi jest trochę szkoda tego czasu, bo jestem coraz starsza, czas mija, a ja codziennie to samo wałkuję

Gość piłeczkamała
mam 24 lata, i coraz częściej już mam wizje naprawde stałego, poważnego związku, ale próby stworzenia czegoś zawsze kończą się tak samo.. 3 lata to dużo czasu a nic się nie zmienia. męczy mnie to już, bo ile można???

Gość zostaw go
Nie zaslugujesz na niego. Nie marnuj mu zycia. Chcialabys, zeby tobie ktos zycie zniszczyl? I tak juz wymazalas mu 3 lata z zyciorysu, chcesz nadal robic mu krzywde? Jestes sadystką?

Gość martyyyynika
no ale ja go kocham :( jest mi bardzo bliski, niesamowicie bliski, bez niego nie umiałabym funkcjonować, tyle razem przeżyliśmy gdyby nie te moje cholerne wspomnienia...

Gość zostaw go
Masz dwa wyjscia. Albo zapomniec o bylym, albo zostawic obecnego. I ja i ty dobrze wiemy, ze to pierwsze jest raczej nie do zrobienia...

Gość martyyyynika
to rozumiem, że proponujesz mi samotnię do końca życia i wzdychanie do zdjęcia?

Gość zostaw go
Nie, proponuje ci wziac sie za zwiazki jak wymazesz go z zycia...wybacz, ale nie masz prawa ranic innych tylko dlatego, ze nie mozesz zapomniec o jakims ex a do tego nie chcesz byc sama... Sama nawarzylas sobie piwa.

Gość martyyyynika
dzięki za pomoc

Gość werwerwe
a ponoć to faceci tylko są żli. tylko oni oszukują, kłamią itp a tu proszę. gardzę takimi jak autorka.

Gość martyyyynika
widzę, że masz prawdziwie świąteczny nastrój

Gość bbobik
Mialem tak samo,minelo po 10 latach,ake nie do konca.

kochasz wspomnienie o nim, a nie jego. wydaje ci sie ze kochasz bo nie mozesz go miec zapewne to twój pierwszy byl:D Nie żalowac niczego, nie ogladac sie za siebie tylko isc do przodu kazda osoba jaka spotykamy w zyciu ma nas czegos nauczyc i jest jakims etapem ale trzeba zyc dalej