Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nastolatka15

ANTYKONCEPCJA - Nastolatka. Jak rozmawiać z mamą?

Polecane posty

Gość Nastolatka15

Słuchajcie, mam pewno pytanie, a mianowicie: Jak 15-sto letnia dziewczyna powinna porozmawiać ze swoją mamą na temat antykoncepcji? Mam na myśli poproszenie mamy o to,żeby wybrała się ze mną do gina po tabletki, ponieważ chcę się zabezpieczać, wolę nie ryzykować ciąży w tak młodym wieku. Wielu z Was pewnie uzna mnie za nienormalną, że mam dopiero 15 lat, ale ja uważam siebie za odpowiedzialną, bo przynajmniej chcę się zabezpieczać.. A więc, proszę Was, poradźcie mi, jak powinnam porozmawiać z mamą? Czy szanse, że się zgodzi są większe niż szanse odmowy?

Gość Nastolatka15
UpUp

Gość Nastolatka15
up

Gość Nastolatka15
Porozmawiałam z mamą, pójdzie ze mną do gin. Tu gdzie mieszkam, mogłabym iść już sama do gin, mieszkam w Irlandii. Jednak wolałam, żeby mama o tym wiedziała. No i wie, jest zadowolona, że chcę być odpowiedzialna =]

Gość ja bym nie byla zadowolona
z tego ze moja 15 letnia corka zamiast o nauce myslec mysli o sexie...malo tego na zadna impreze wiecej by nie poszla a spotkania z chlopakiem (jesli by byly w ogole) to kontrolowane.... wiec ciesz sie glupia gowniaro ze masz taka mame... bierzesz przyklad z tych swoich popieprzonych kolezanek irlandek i uwierz mi na dobre ci to nie wyjdzie...ja na codzien obserwuje takie smarkule...mroz na dworze a one w mini ledwo zakrywajacej tylek i cieniutkim sweterku (takie smarkule max 14-16 lat) byle by tym przyglupim irlandczykom w swoim wieku troche zadka pokazac....az normalnie zal ich... i pamietaj pigulki nie daja 100% zabezpieczenia takze mimo ich brania mozesz w ciaze zajsc...zwlaszcza ze jestes jeszcze w okresie dojrzewania i Twoje hormony jeszcze sie nie unormowaly (takze z czym jak z czym ale z braniem pigulek powinnas poczekac)...ciekawe jaka wtedy bedziesz odpowiedzialna.... w tym wieku powinnas o nauce myslec a nie o sexie...

Gość satreczka85
ja uważam, że masz naprawdę fajną i na poziomie mamę. Moja mi jak miałam 23 lata powiedziała żebym uważała żeby nie mieć dzieciaka i stosować się do dni nioepłodnych hahaha mam problemy z hormonami i rzadko regularnie okres,ale rada była super, więc zazdroszczę Ci mamy.

Gość 15 lat to zdecydowanie
za wcześnie na hormony, poza tym tabletki mają skutki uboczne, brane latami od tak młodego wieku wyniszczą ci organizm