Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vicerygirl

Bialy Slub z Pakistancem-w dodatku w Szwecji

Polecane posty

Gość vicerygirl

Moja kolezanka dostala propozycje "nie do odrzucenia" od Pakistanczyka przebywajacego w Szwecji.Cena-w przeliczeniu 20 tys.zl do reki za slub.Co mi sie wydaje dosyc podejrzane, on twierdzi, ze bedzie oprocz tego placil jej co miesiac 1500zl,za "lojalnosc" przez 3lata , bo ponoc tyle musi tam trwac malzenstwo, zeby dostal szwedzkie papiery potrzebne do stalego pobytu.Mowi tez,ze szwedzki urzad imigracyjny nie jest taki "obowiazkowy" w sprawach sprawdzania jak office w uk, i ze nie sprawdzaja, czy delikwenci rzeczywiscie razem mieszkaja, wiec Ona, moze spokojnie sobie jezdzic do Polski i tylko czasem, w wyjatkowych wypadkach stawiac sie tam, tzn.w jego mieszkaniu.Pan twierdzi rowniez,ze urzad emigracyjny w Szwecji cofnie mu papiery UE i prawa nabyte przez zawarcie slubu, jesli Ona wystapi o rozwod, albo pojdzie powiedziec, ze wszystko bylo fikcja,wiec to jest jej zabezpieczenie. Prosze o info osoby ktore posiadaja rzeczywista wiedze w tym temacie,co o tym sadzicie, a co najwazniejsze-jak to sie ma do opowiesci z UK, o wesolych, swiezo upieczonych mezach, ulatniajacych sie jak kamfora pare miesiecy po slubie?

Gość kurtka.debenhams
za malo kasy jej daje

Gość autorkatop.
upup

Nie jest tka malo wcale u mnie slyszalam ze daja tylko 3 lub 4 tys euro za taki numer:) i jak chce to moze isc do urzedu pozniej i powiedziec o tych papierach

Gość kurtka.debenhams
ja mysle,ze 10tys. to minimum....... ale widocznie to jakis biednawy pakistanzyk ,wiec tylko tyle mzoe dac

Gość WalkingWithAnts
trzeba byc naprawde w desperacji albo miec nie rowno pod kopula by to zrobic.

Gość vicerygirl
To prawda.Ona jest w strasznej desperacji i wyglada na to, ze albo wezmie ten slub, albo pojdzie pod most mieszkac,ale ten topik utworzylam nie po to, zeby oceniac moralnie cudze wybory.Chodzi o prawdopodobienstwo tego co ten gosciu jej mowi.Zeby sie dziewczyna nie wplatala w gorsze klopoty niz ma.Dlatego ponawiam prosbe:jesli ktos cos naprawde na ten temat wie-niech napisze.

Gość fgkglld
hej ja dostalam taka samo propozycje tylko ze za 60tys. ale Turek powiedzial, ze po 3 miesiacach juz mozemy sie rozwiesc. szukam informacji na ten temat ale nie moge znalesc? Pomocy!!! czy taki slub a potem rozwod w szwecji przyniesie mi jakies negatywne konsekwencje? czy w polsce bedzie to odnotowane? jesli cos wiecie to napiszcie. dzieki

Gość szybka kasa kusi co
znajoma dawno temu wziela taki slub. nie pamietam na jakich warunkach ale na pewno ich sprawdzali! i to przez kilka lat!

Gość vicerygirl
Co do slubu za 60tys.-ladna sumka,wydaje sie byc nierealna i podejrzana.W rozwod za 3 mies.-nie wierze.Nie ma takiego kraju w ktorym ktos spoza unii nabylby jakiekolwiek prawa w tak krotkim czasie.

Gość vicerygirl
Do "szybka kasa kusi co":mozesz napisac jak ich sprawdzali w Szwecji?

Gość fgkglll
akurat pieniadze sa 100% pewnie, nie bede opowiadala o szczegolach, w kazdym razie o pieniadze sie nie martwie. chodzi tylko o to, ze nie chaialabym miec w papierach wpisanego ze jestem rozwodka;-) moze to glupie ala tak jest. moglabym sie na to zgodzic,jesli wiedzialabym ze to pozostanie tylko w szwecji, nie wydostanie sie poza granice tego kraju.rozwod mozna wziasc na drugi dzien po zawarciu malzenstwa, w szwecji robi sie to przez internet. turek mowi, ze mozliwe ze dostal by pozwolenie od razu po pokazaniu aktu malzenstwa, a najdluzej po 3 miesiacach... piszcie co wiecie na temat podbnych historii.

Gość zakleen
Ciekawe co zrobisz jak mezulek w ciagu tych 3 miesiecy narobi wielkich dlugow, ulotni sie i ty bedziesz za nie odpowiadala.

Gość kurtka.debenhams
chyba ten Ture to g... wie na te temat ,ze po 3 miechach sie rozwiedzie i juz bedzie mogl byc legalni w UE-..... nie ma szans,bedziecie musieli byc malzenstem przez kilka lat, w UK jest to o ile wiem 5 , podejrzewam ze w szwecji tak samo.....

Gość daj sobie spokój
w krajach skandynawskich małżeństwo musi trwać min 3 lata żeby obcokrajowiec mógł się starać o zezwolenie na pobyt stały z małym zastrzeżeniem jeżeli w ciągu kolejnych dwóch lat związek się rozpadnie takie pozwolenie traci ważność . jeżeli chcesz robić takie numery w Szwecji to lepiej się zastanów czy warto "wiązać" się na pięć lat z jakimś pakolem czy turasem , teraz obiecują trzy lata a po ślubie zmuszą Cię do pięciu , nie zapominaj że wg prawa szariatu żona nie może odmawiać mężowi i nie ma tu znaczenia że małżeństwo jest dla papierku .

Gość vicerygirl
do daj sobie spokoj:widac nigdy nie bylas w sytuacji w ktorej zrobienie czegos takiego jest ostatnia deska ratunku.Piszesz tak, jakby dziewczyna decydujaca sie na tak desperacki krok miala jakis inny, lepszy wybor.Czasami bywa tak, ze takiego wyboru niema, ale ty tego nigdy nie zrozumiesz.W krajach skandynawskich potrzebne sa 3 lata, owszem-i nie ma zadnej roznicy miedzy Szwecja a innymi krajami.

Gość fljksnd
do daj sobie spokoj, nie za duzo wiem o takich sprawach, tez nie bardzo chcialo mi sie wiezyc w te 3 miesiace, nie znacie jakies stronki gdzie dokladnie jest opisane jak to wszysko wyglada?i oczywiscie ze nie chce pakowac sie w malzenstwo z turasem, chodzi o to ze na pocztaku chodzilo tylko, zebym powiedziala ze razem mieszkamy, wiec to moglam zrobic, no bo to nic wielkiego, ale teraz sa jakies problemy i namawia mnie na malzenstwo, chociaz ja juz gdy padla propozycja z tym " mieszkamy raze" podkreslalam, ze o malzenstwie nie ma mowy, a on mowil, oczywiscie oczywiscie, tu chodzi tylko zebysmy byli chlopakiem i dziewczyna... no i prosze co z tego wyniklo...

Gość gość
na szwedzkie obywatelstwo 3 lata od daty slubu

Gość gość
-narobi długów zwieje -wplącze sie w jakiś kryminał np. paserstwo , prochy w lokalu w którym ONA jest zameldowana -zacznie sie od niej domagać "świadczeń małżeńskich" prędzej czy później to nastąpi zwłaszcza jak sie zorientuje że ona jest bez grosza . Pół biedy jak tylko to .

Gość gość
polki to śmiecie

Gość gość
Wez slub z Polakiem kobieto - tu masz info www.jakzarabiambezetatu.pl

Gość gość
Po zawarciu malzenstwa, gdy bedzie chciala sie przyznac do popelnionego przestepstwa (tak, to przestepstwo), bedzie musiala wziac pod uwage odsiadke w wiezieniu/deportacje etc. Poza tym jej mezulek moze narobic dlugow. Nie polecam.

Gość gość
Jeżeli ona ma obywatelstwo szwedzkie albo przynajmniej stałe prawo pobytu to możliwe, ale Szwedzi są wyczuleni na takie sztuczki. Pakistańce są znienawidzeni w Szwecji na równi z Arabami i murzynami. A z czego ona żyje skoro ma takie kłopoty? Ja bym jej radził wziąść się do roboty i nie komplikować sobie życia.

Gość gość
Za granica męża dlugi nie przechodza na zone To tylko w pl