Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość V jak Victoria

Temat jak ich wiele czyli - CIĄŻA???

Polecane posty

Gość V jak Victoria

Mam bardzo nieregularne miesiączki, 3 miesiące temu odstawiłam tabletki anty. Dziś jest 42 dzien cyklu a okresu jak nie było tak nie ma. Niedawno zrobiłam test i wyszedł negatywny. Czuje sie dobrze, poza tym że odczuwam lekka nadwrażliwośc brodawek sutkowych i co jakis czas od pewnego czasu mam wodniste upławy (bezzapachowe, są po prostu jak woda).

Gość V jak Victoria
podnosze

Gość V jak Victoria
No tak... w końcu dostać się do lekarza w czasie świąt to bardzo prosta sprawa... :O wiadomo że pójdę do ginekologa w najbliższym możliwym terminie... Wiadomo że człowiek się denerwuje, niepokoi i mimo że wiem że nikt mi korespondencyjnie nie pomoże to jednak samo napisanie tego przynosi coś w rodzaju ulgi... A dlaczego w temacie jest słowo ciąża?? Bo to chwytliwe :P

Gość edi1
dziewczyny moze wy mozecie mi pomoc.jestem tydzien po owulacji i dzisiaj zauwazylam gesty sluz czy to moze oznaczac cioze?:)

Gość Do edi1
7 dni po owulacji to najczęściej dopiero dochodzi do implantacji, która może się nie powieść. Nie ma więc jeszcze podstaw do oceniania, że śluz posiadający określone właściwości może ciążę oznaczać. Warto również zwrócić uwagę na fakt, że mniej więcej 7 DPO jest dniem najwyższego stężenia progesteronu (jeśli nie ma problemów z niedomogą ciałka żółtego, bądź hiperprolaktemii) i w związku z tym mogą się pojawiać określone dla tego stężenia objawy, które mogą być interpretowane jako oznaki ciąży. A przecież następnego dnia, jeśli nie doszło do zagnieżdżenia, poziom progesteronu zaczyna spadać, gdyż ciałko żółte obumiera. Zatem.. cierpliwości życzę, jeśli starasz się o dziecko:)