Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eloziomal2

Ćwiczenia

Polecane posty

Gość eloziomal2

Hej, słuchajcie. Mam 14 lat, 185cm wzrostu i ważę 77 kg. nie chodzę na siłownie, ćwiczę sobie w domu. powiedzcie mi czy dobrze ćwiczę. Plan: Poniedziałek: -rozgrzewka, skakanka, rozciąganie -Pompki 20 razy po 3 serie -pompki na triceps (nie wiem jak się nazywają, ale chodzi o to że siedzi się w siadzie płaskim ręce się ma z tyłu na jakiejś np. szafce i się wyciska, chyba francuskie) 10 razy po 3 serie -ćwiczenia z hantlami: -ćwiczenia na barki z 3 kg hantlami że stoję, lekki rozkrok hantle trzymam w rękach i ręce podnoszę do boku. i tak 20 razy po 2 serie -kolejne ćwiczenie z hantlami 3 kg że siedzę na krześle, ręce zwisają z tymi hantlami i zginam ręce w łokciach, i tak 35 razy po 2 serie. WTOREK: -rozgrzewka, skakanka, rozciąganie -30 brzuszków takich że zginam brzuch od 30 do 60 stopni (ponoć takie są prawidłowe) i takich 30 brzuszków robię 3 serie -grzbiety 20 razy po 3 serie -przysiady 15 razy po 3 serie - i ćwiczenie na łydki że stoję na schodku na palcach i tak jakby się podnoszę w górę i w dół, i tak 20 razy po 3 serie. W środę robię to co w poniedziałek, w czwartek to co we wtorek, w piątek też to co w poniedziałek, w sobotę też to co we wtorek, a w niedziele odpoczywam :) powiedzcie mi czy jest to dobry plan, albo dodajcie coś od siebie co mógłbym jeszcze robić. z góry dzięki ;p

Gość eloziomal2
proszę o odpowiedź.

Gość do eloziomalki2
moja droga, myślę, że nie chcesz być babo-chłopem, jeśli tak to rób to dalej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. Po drugie są to ćwiczenia o charakterze statycznym i są szkodliwe dla zdrowia ze względu na odruchowe zatrzymywanie oddechu co powoduje nadciśnienie tętnicze krwi. W związku z tym np. wycofano z "ciężarów" wyciskanie. Najwartościowsze są ćwiczenia aerobowe na świeżym powietrzu. Szczegóły znajdziesz w t. "Obciążenia w treningu sportowym" a który znajdziesz w internecie pod hasłem: vademecum zdrowia- jak żyć żeby żyć"

Gość eloziomal2
dobra, nara podszywaczu ... napisałaś że jeśli chce być babo chłopakiem... ale ja jestem chłopakiem :) ale przy wyciskaniu i wszystkich ćwiczeniach panuje nad oddechem i oddycham prawidłowo. jak np. brzuszki są to przy pochyleniu wydech a wyprostowaniu wdech.