Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewiemxDDD

Lewatywa

Polecane posty

Gość niewiemxDDD

Witam, chciałam zrobić sobie lewatywę. Mam 'sprzęt' to tego, ale nie wiem jaki płyn zrobić. 1.Czy może być woda z kranu? Czy ma być przegotowana? 2.Co dodać do tej wody? 3. Słyszałam, że mydło ma być w tej wodzie, to jak, zwykle mydło (np. fa)? Czy w płynie?

Gość LEWATYWA.......
Przegotuj 1,5 l wody, wystudź do temp. 38st.C i możesz dodać sok z 1/2 cytryny, można też dodać rumianek lub zagotowane i przecedzone siemię lniane (1 łyżka siemienia na szkl. wody).

Gość LEWATYWA.......
26.12.2009] 20:00 Bożena Kropka - Jestem dietetykiem. Wszystkie metody na zaparcia zapewne sa skuteczne. Każdemu pomaga cos innego ale to są środki dorażne. Jakie sa przyczyny zaparć: za mało warzyw i owoców w diecie; warzyw powinno byc w diecie ok. 0,7kg dziennie!! za mało kasz i pełnowartościowego pieczywa za mało wody w diecie - ok. 2l czystej niegazowanej wody dziennie Przyczyną zaparć może byc również alergia lub nietolerancja na pokarm. Najczęściej uczulajęce pokarmy powodujące zapacia to gluten (pszenica, jęczmieć, żyto lub owies) oraz produkty mleczne. Jak spardzić co uczula? Można wykonac badania z krwi IgE przeciw białku bleka krowiego. Jeżeli wynik wyjdzie pozytywny, należy to białko wykluczyć z diety. Natomiast uczulenie na gluten sprawdza sie poprzez wykonanie badania z krwi IgG przeciwgliadynowe. Jezeli wyjdzie dodatnie to znaczy, że występuje alergia na gluten . Dieta bezglutenowa powinna byc wprowdzona n 3 lata. I wtedy po zaparciach zostanie tylko koszmarne wspomnienie. Pozdrawiam wszystkich cierpiących. 20:10 Przepraszam. Badanie z krwi wskazujące na uczulenie na białko mleka krowiego- pełna nazwa winna brzmieć - IgE przeciwciała przeciw białkom mleka krowiego.