Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sadra856

Ciąża-leki antydepr.

Polecane posty

Gość sadra856

Witam Biore Citabax 20,codziennie rano pół tabletki.Czy jesli planuje dziecko moge nadal go zazywac? Jest to lek przeciwdepresyjny,bez niego nie dam rady żyć

A może tak ulotka i lekarz? Cytat z ulotki z encyklopedii leków na portalu dbam o zdrowie: Nie zaleca się stosowania leku w okresie ciąży (ograniczone doświadczenie kliniczne odnośnie stosowania citalopramu u kobiet w ciąży). Citalopram jest wydzielany z mlekiem matki. Jeżeli terapia jest niezbędna, należy rozważyć przerwanie karmienia piersią.

Gość ktos całkiem obcy
osobiscie odradzam zachodzenie w ciazę na tabletkach antydepresyjnych.Ja zanim mialam zapsane leki na depresje musiałam wykluczyc ciąze-tak mi radził lekarz..wiec zastanow sie dobrze.moze odstaw Cital spróbuj zyc bez niego-znam wiele osob ktore leczyly depresje ale przed zajasciem w ciaze odstawialy leki antydepresyjne.znam osobę ktora podczas ciazy zazywała leki antydepresyjne i jej dziecko urodziło się z zespołem odstawiennym-jest opoznione w rozwoju, ma uszkodzony system nerwowy, musi zazywac silne leki uspokajajace. Wiec zastanow sie czy chcesz skazac swoje dziecko na cos takiego.

Gość ooIga
chyba sobie zartujesz z tym zazywaniem antydepr w ciazy, prawda? chcesz miec chore dziecko?