Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość siwaaa

Sposób na siwiznę

Polecane posty

Gość siwaaa

Od lat farbuję włosy na brąz (byłam brunetką). Robię to co trzy tygodnie, bo siwe odrosty to koszmar, ale mam tego serdecznie dość! Może ktoś zna jakiś sposób, nie wiem, płukanka, zioła itp, żeby te siwulce podbarwić. Byle nie na fioletowo.

Gość alitkaaa
no własnie mam ten sam problem tylko, że ja mam naturalnie prawie czarne włosy i te kilka siwych mnie normalnie dobija bo nie są nawet srebrne a białe jak u azjatów !

Gość siwaaa
Ja, jak miałam kilka, to po prostu wyrywałam! :-) Teraz też mam kilka.....w swoim kolorze!

Gdzieś czytałam, ale dobrze nie pamiętam, wiem tylko, że "odsiwia " włosy napar z szałwii i albo kory dębu lub orzech włoski (kora lub łupina orzechów ta taka zielona)

Gość o orzech wloski chodzi
on przebarwia wlosy ale nie na stale

Gość siwaaa
Ale jak to się robi? Płukać, nacierać?

Gość alitkaaa
aha, tylko szałwia zawiera tujon i przenika przez barierę skórną a jest ona wyjątkowo toksyczna. nie polecam stosowanie tego długo po prowadzi do degeneracji układu nerwowego, demencji i żółtego zaniku wątroby oraz do chorób psychicznych.

Gość alitkaaa
używałam kiedyś tych płukanek w podstawówce i liceum. no więc gotujesz zioła około 10 min. jak przestygną to odcedzonymi polewasz umyte włosy i czekasz aż wyschną. faktycznie włosy pięknie wyglądają. w tym okresie miałam najpiękniejsze ale teraz nie chce mi sie bawić w to gotowanie i szukanie odpowiednich ziół bo trzeba je dobrać do oryginalnego koloru włosów. a jaki ty masz kolor? mam gdzieś zapisane składy tych mieszanek.

Gość siwaaa
No teraz niestety, to całe siwe. Naturalny kolor był ciemnobrązowy, zostało ich trochę na dole przy szyi. W tym właśnie sęk, żeby podbarwić trochę te siwe, niekoniecznie aż na brąz.

Gość siwaaa
A używał ktoś Lady Grecian 2000?

Gość Siwucha
polecam hennę. Niestety, używam jej co 1,5 tygodnia, ale przynajmniej nie niszczy włosów i zdecydowanie tańsza od farby. Nic lepszego nie znalazłam.

Gość siwaaa
Moja farba nie jest droga - Garnier color naturals - na odrosty mam na dwa razy. Ale nie o to chodzi. Po prostu chciałabym coś takiego, co można by stosować przy kazdym myciu ( przed lub po) i co podbarwiałoby te siwki cały czas, żeby wyeliminować te paskudne odrosty, które już nieźle widać po dwóch tygodniach.

Gość Piguellaa
to zastanów sie nad zmiana kolru na blond wtedy tak nie widać

Gość siwaaa
Byłam już kiedyś prawie blond przez parę miesięcy, ale czułam się z tym okropnie. Jestem (a raczej byłam) typową brunetką, z brązowymi oczami i lekko śniadą cerą. Blond mi absolutnie nie pasuje.

Gość ghjkl
to po prostu farbuj je co kilka tygodni i już

Gość siwaaa
No właśnie tak robię od lat, tyle, że mam tego serdecznie dość i dlatego szukam jakiejś alternatywy!

Gość helpmeeeeeee
a ta henna nie wychodzi czasem taka ruda na siwych wlosach?

Gość siwaaa
Ruda to chyba hna?

Gość ghjkl
to może zrób sobie pasemka z kilku kolorów bardziej blond może wtedy odrosty nie będą tak sie rzucały w oczy

Gość siwaaa
Pasemka też juz miałam. Nie czułam sie dobrze, blond nie jest dla mnie. Dlatego tak marudzę w nadziei, że ktoś zna jakiś sposób (domowy, babciowy, jakikolwiek) i tu zajrzy!

Gość gość
Barwiący sztyft do odrostów Golden Rose