Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przekreślona przez zęby

czy jest ktoś, kto stracił w młodym wieku kilka zębów?

Polecane posty

Gość gość
strach teraz chodzić do lekarzy

Gość gość
Ja rownież miałem zdrowe dopóki nie zacząłem chodzić do dentysty. Wydawało mi się, że boli mnie 5. Lekarka rozwierciła go, zAlozyla lekarstwo, a potem plombę. Ząb dalej bolał przy zagryzaniu więc został przeleczony kanałowo. Dalej coś bolało, rozwiercony 6 i 7, oba zostały zatrute. Bolało dalej i okazało się, że w trakcie leczenia kanałowego 5 został przewiercony kanał. Zęba trzeba było usunać. Następnie w 7 po drugiej stronie podczas leczenia kanałowego zostało złamane narzędzie w kanale, ząb tak bolał, że musiałem go usunąć tydzień temu. Wszczepiłem w to miejsce implant, a w miejsce piątki musze zrobić mostek. Mam 39 lat i praktycznie nie mogę jeść. Dramat. Bezwzględność lekarzy i hipochondria to niebezpieczna mieszanka. Jestem blisko utraty pracy i rodziny. Wycofałem się z życia towarzyskiego, przestałem robić cokolwiek. Co wieczór zapijam pale na oczach dzieci.

Gość przekreślona przez zęby
współczuję Ci gościu, że trafiłeś na niekompetentną dentystkę, która chyba nawet nie zleciła zdjęć rtg (?), ale też nie przesadzaj, że z tego powodu wycofałeś się z życia i rujnujesz własną rodzinę. zęba nr 7 nawet nie widać, a pojedyncza 5 to mała luka i łatwiej estetycznie uzupełnić, chętnie bym się z Tobą zamieniła, ja w wieku nastu lat nie miałam już praktycznie widocznych pięciu zębów od góry, z jedną trójka nie wiem co mi się stało, nie pamiętam żebym miała lukę między 2 i 4, więc może nie wyrosła? (zgryz przez to miałam przekrzywiony) a nie dość tego przez lekceważenie rodziców posypały mi się piątki i szóstki górne, więc to są duuuże luki w uzębieniu, w dodatku uśmiech mam szeroki i mocno dziąsłowy. nawet nie miałam okazji założyć rodziny, bo najpierw wszystkich odstraszałam, a potem się wyizolowałam od ludzi. czuję się jak najgorsza patologia, bo widzę, że tak na ogół są traktowane takie osoby, nie znam nikogo z takim problemem, a szukając w internecie raptem parę osób 'widziałam' żalących się na tego typu problemy, które oczywiście zaraz zostały zlinczowane.

Gość gość
Ja poślizgnęłam się na basenie i straciłam jedynkę. Mam w tym miejscu implant. Było to wiele lat temu i praktycznie nie widać różnicy. Tylko ja i moi rodzice o tym wiedzą. Implant miałam robiony w gabinecie http://www.hercka.pl/ jeśli chciałabyś kogoś sprawdzonego.

Gość gość
Ja także miałam to nieszczęście i straciłam jedynkę. Bardzo to przeżywałam i konsultowałam z wieloma stomatologami. Zdecydowałam się na implant i jestem zachwycona tym jak wygląda. Zupełnie jak naturalny ząb. Implant miałam wykonywany w klinice stomatologiczno-ortodontycznej Saska Smile w Warszawie.

Gość gość
Ja straciłam jedynkę na basenie w wieku 17 lat. Było to dla mnie bardzo ciężkie przeżycie. Oczywiście szybko zrobiłam implant który wygląda bardzo podobnie do reszty zębów. Implant miałam wykonywany w gabinecie www.rojekdental.pl w Olsztynie.

Gość gość
Ja straciłam jeden na placu zabaw. Uderzyłam się o bujającą huśtawkę. Implanty to bardzo dobra metoda na brak uzębienia. Nie wyróżnia się ani barwą, ani kształtem na tle innych zębów. Jeśli jesteś z Wrocławia i myślisz o implancie to mogę polecić Ci gabinet w którym sama byłam http://citodent.pl/.

Gość gość
Przekreślona przez zęby jestem w podobnej sytuacji jeśli chciałabyś pogadać podaj mi jakiś kontakt do siebie .

Gość gość
Zlamanaaaaaa ile masz wzrostu???

Gość gość
Jestem na prawdę załamany mam 21 lat szukam dziewczyny która mi pomoże nie mogę znieść tego buły że mogę zostać sam proszę odezwij się jak możesz być starsza muszę mieć z kim porozmawiać . Mam problem z tylnymi zębami trzonowymi 3 nie mam i górnej 5 reszta naprawdę wygląda okej nie długo mam zamiar sobie to zrobić po prostu chce mieć nadzieję na życie z kobietą proszę odezwij się . Przekreslona przez życie będę czekał na odpowiedź.

Gość MartynaGil
Ja w wieku 18 lat miałam wypadek samochodowy w którym straciłam dwa zęby!Byłam załamana gdyś była to górna dwójka i jedynka.Jak doszłam do siebie to postanowiłam że muszę wszczepić sobie implanty bo jak funkcjonować bez tych dwóch zębów!!Ciocia poradziła mi udać się do dr Kołosowskiego do Unident Union Dental Spa!To był strzał w dziesiątkę!Pan doktor prawdziwy profesjonalista!Bardzo dobrze wspominam współpracę z nim!!

Gość gość
Miałam implanty i nie mam. Mój organizm nie toleruje. Musiałam zrobić mostek. Szkoda trochę kasy wyrzuconej, bo dobra klinika mi robiła implanty i za wszystko policzyli sobie naprawdę wysoko. Moim zdaniem trzeba z implantami uważać, nie każdy może implanty mieć.

Gość przekreślona
Jak ten czas mija ;/ Gościu powyżej - z 2017.08.25 , zmartwiłaś mnie. Bo myślę sobie, że jeszcze może w implantach jakaś nadzieja dla mnie, chociaż przeraża mnie zabieg, koszty oraz obawiam się, że u mnie nie będą dobrze wyglądać i znając mojego pecha nie wytrzymają długo. Zastanawiam się jak to było u Ciebie, czy w ogóle nie chciały się przyjąć? czy jakieś inne problemy później wystąpiły. Czy były u Ciebie jakieś przeciwwskazania? kurcze, bo to przykra sprawa. x gościu z 2017.06.06 - nie mam za bardzo z kim pogadać, kto by miał podobny problem, więc jeśli tu jeszcze zajrzysz możesz napisać na maila: kawabez@o2.pl x gościu z 2017.06.07 - masz 21 lat, jeszcze jest dużo czasu na znalezienie dziewczyny, dlaczego zakładasz, że zostaniesz sam? porozmawiać mogę, jeśli nie masz z kim.

Gość gość
Mam też problem z zębami.Własciwie to jestem załamana.Nie mam już na dole 5 zębów plus ósemek też nie mam ( trzonowców nie mam) a na gorze nie mam czwórki i piątki z jednej strony.Reszta zebow to kanałówki robione już kilkakrotnie :( ciągle coś odpada i się łamie. Dziś aż dwie plomby mi poszły :( mam 40 lat ... implantow nie mogę miec z powodów zdrowotnych i finansowych również. Jestem alergiczką i dentysta zaproponował mi most na 2 zeby na gorze czyli 4 punkty 8tysięcy :( jedna koronka u mnie to koszt 2 tys bo muszę mieć na specjalnych materiałach, jestem uczulona na nikiel i kobalt :( Jestem wykończona tematem zębowym, ciągle do dentysty chodzę i masę kasy zostawiam.Mam tak słabe zęby i leczone już od wieku przedszkolnego :(

Gość gość
No i mosty nisczą kolejne zeby ktore u mnie są i tak juz słabe.Do tego trzonowców nie ma jak uzupełnić.Proteza uzupelniajaca trzonowce latała mi i wyrzuciłam, nie miała się na czym trzymać i dodatoo ja uczulona na metale jestem, ciągle miałam zapalenie dziąseł i afty :( Jest ktoś taki jak ja co ma tak słabe zęby i takie braki i nie ma protezy buuuuuu

Gość gość
A czy ktoś orientuje się jaki jest koszt protezy na implantach?