Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

magdan

bolesne ząbkowanie

Polecane posty

Mój młodszy syn bardzo boleśnie przechodzi ząbkowanie (gorączka, biegunka, brak apetytu). Smaruję mu dziąsła Dentinoxem, daję Paracetamol w czopkach. Noc straszna, poradźcie coś.

Gość lalalalalap
wpółczuję, mojej małej tez 2 ni temu wyrżnął ię ząbek, ale na zczęcie pi dobrze, nie ma gorączki, tylko mniejzy apetyt i jet marudna...takze nie pomogę raczej, ale paracetamol w czopkach nie zazkodzi na pewno...możez też viburkol dać...

Gość bardzo ci współczuję
u mnie jeszcze gorzej, w marcu 2 lata a dopieor 6 zębów i przechodzi każdy strasznie. Na początku wymioty, potem biegunka, nie je, gorączka bardzo trudna do zbicia a za to wysoka, ponad 40 stopni. No i infekcje przeziębieniowe od razu. Ostatnio lekarka kazała mi podawać naprzemiennie syrop i czopki co 3 h, a czopki miały być największe, dla dzieci w wieku szkolnym, ale podałam tylko 1 bo się bałam. Za każdym razem robię też małemu kapiel ochładzającą i próbuję robić okłady, ale przed nimi akurat się broni. Dużo też podaję płynów.

U mnie jeszcze gorzej, w marcu 2 lata a dopieor 6 zębów i przechodzi każdy strasznie. Na początku wymioty, potem biegunka, nie je, gorączka bardzo trudna do zbicia a za to wysoka, ponad 40 stopni. No i infekcje przeziębieniowe od razu. Ostatnio lekarka kazała mi podawać naprzemiennie syrop i czopki co 3 h, a czopki miały być największe, dla dzieci w wieku szkolnym, ale podałam tylko 1 bo się bałam. Za każdym razem robię też małemu kapiel ochładzającą i próbuję robić okłady, ale przed nimi akurat się broni. Dużo też podaję płynów. A i pryskam tantum verde na palec i smaruję mu dziąsła, widoczna ulga po tym.

Dzięki za rady, a jaki syrop? Tantum verde mam, przygotuje go na noc.

Tantum verde mam, wezmę do sypialni. Viburkon też mam, a jaki to syrop, o którym piszesz?

czopki z paracetamolem 250, ale to dawka dla starszych dzieci i jak pisałam, mimo porady lekarki odważyłam się podać 1 czy 2 razy tylko. Syropy z ibuprofenem, Ibum, Ibufen d

dzisiejsza noc, po czopku, była super. Przebudził się tylko o 4 na mleko. Oby tak dalej;

magdan moja miala tez bolesne a najgorsze sa tylne wszystkie na raz sie pchaja goraczka brak apetytu placz wymioty u nas pomaga rumianek i tetrowa pielucha przecieram kilka razy dziennie calpol lub nurofen w syropku nurofen tez w czopku ale daje w syropku bo w czopkach podaje virbucol mala lepiej spi po nich i jest spokojniejsza.