Gość Vattor Napisano Grudzień 27, 2009 Wszystko się zaczęło jakieś 2-3 tygodnie temu będąc w sklepie poczułem bardzo silny i mocny ucisk z tyłu pleców (za płucami). Miałem wrażenie, że zaraz mi coś tam pęknie. Pamiętam, że czekając wtedy w kolejce nie wytrzymam i odłożę zakupy. Bolało mnie bardzo i naprawde ciężko to opisać. Wpierw pomyślałem, że może to od dzwigania bo wtedy dużo mebli i ciężkich przestawiałem ale z drugiej strony w życiu dźwigałem jeszcze cięższe rzeczy. Po powrocie do domu ucisk w plecach ustąpił natomiast nagle przeszło jakby na stronę przednią, czyli tam gdzie mam płuca. Nie boli tak samo oczywiście bo bym z bólu nie wytrzymał i pomyślałem, że widocznie nadwyrężyłem plecy. Posmarowałem Ketanolem (maść) i przeszło po 2 dniach. Niestety po tygodniu równym ból powrócił w płucach w okolicy mostku czuje jakby coś tam uciskało (albo to takie wrażenie). Posmarowałem znów i przez jakieś 3 dni jak dobrze pamiętam czułem ból oraz czasami pobolewało mnie na plecach. Najgorsze to to, że od jakiegoś czasu też odczuwam ostry skurcz nad okolicami serca i od tego momentu z dolegliwością z płucami nasila się i skurcz nad sercem łapie mnie częściej niż w ostatnich miesiącach. Może to zbieg okoliczności. Teraz przed świętami znów zaczęły mnie płuca boleć i na dodatek gardło i czułem, że mam gorączke - prawdopodobnie to przez brata która zachorował na anginę. Dziś już gardło i osłabienie zniknęło ale ból w płucach jest nadal. Boję się i nie wiem co to może być? Zapalenie płuc? oskrzeli jakoś wykluczam bo dbam o zdrowie jeśli mowa o ciepłym ubieraniu się i szalik zawsze noszę. Mam dziwne przeczucie, że akurat te moje wykluczenie zapalenia płuc powoduje właśnie ten ostry ból z tyłu pleców - od którego się właściwie wszystko zaczęło. Szukałem w necie i dowiadywałem się i nic a nic nie ma związanego z moją dolegliwością. Po nowym roku będę zmuszony chyba iść do lekarza ale ja cholera jakoś nie ufam im i boję się, że to może być coś poważnego. Czy ktoś może spotkał się z takim przypadkiem jak ja mam? zwłaszcza mam na myśli ten ostry ból w plecach który to wszystko zapoczątkowało. Bolało to tak jakby mi ktoś wsadził rękę do kręgosłupa i go tak ściskał - aż pamiętam, że się odwracałem bo myślałem, że ktoś faktycznie mi to robi. Proszę pilnie o pomoc. Dodatkowo co mogę powiedzieć mam 21 lat i jestem osobą dość otyłą ale nie aż tak bardzo ;). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach