Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Li-monka

W sprawie garnituru-PORADŹCIE

Polecane posty

W sierpniu planujemy nasz ślub ale jeszcze w lutym wypada wesele siostry narzeczonego. Jako,że "mój" na samą myśl że będzie musiał założyć AŻ 2 razy w roku gajer dostaje gęsiej skórki,w szafie nie ma ani jednego garnituru to musimy się spiąć i coś wymyślić. Do tej pory nie było okazji ani potrzeby więc nie kupił (ma stary i kompletnie do niego niepasujący już,studniówkowy) I teraz nie wiem co zrobić,czy kupić teraz porządny,markowy garnitur tak aby wystąpił w nim jako gość i żeby w sierpniu posłużył mu do ślubu,czy może wypożyczyć na ten jeden dzień,a może kupić taki w przystępnej cenie a na nasz ślub wypożyczyć jakiś bardziej elegancki??? Mamy bardzo ograniczone fundusze,1200-1300 zł i to musi wystarczyć na jego garnitur,buty dla nas obojga,koszulę,krawat i jakiś niedrogi prezent dla młodych.Na szczęście ja już kieckę mam. Pomożecie :D ;) :classic_cool:

no czasmi wypada garnitur zalozyc, za akzdym razem an wesele czy inne uroczystosci bedzie wypozyczal? :o

w sumie racja, swieta nie swieta ale moze odlozcie ten wydatek na pozniej, skoro macie ograniczony budzet nie ma co szalec z kupnem dobrego garnituru teraz skoro macie malo kasy ja bym wypozyczyla i pozniej juz kupila lepszy

a g n i e s z k a _ w sumie masz rację,tylko że niewiele jest wypożyczalni w trójmieście które wypożyczają garniaki(nawet nie wiem czy wogóle takie istnieją,za to jest pełna oferta z kieckami ślubnymi) no i pozostaje kwestia koszuli i karawata(o butach nie wspomnę)

w trojmiescie na bank sa wypozyczalnie garniakow (byloby to dziwne gdyby nie bylo w takim skupisku ludzi) a koszule i krawat to nie jarze co za problem?

Gość li-monka jedzcie do outletu
na Szadólkach, naprawde maja swietne garnitury nawet wiecej niz pol ceny przecenione, dobrych firm, tamze koszule i buty, za 1200 wszystko spokojnie kupicie, kuzyn tak zrobil.

Ellinka nasz ślub będzie ostatnim uroczystym dniem w naszym życiu,no moze za X lat będzie mu ten gajer potrzebny na ślub mojej siostry(ale ona nie ma jeszcze 18 :p ) tak sie złożyło że w sumie do tej pory gajer potrzebny był mu na 100-dniówkę(ale to było 7 lat temu :o )

no ale co to za facet bez garniaka? poza siostra macie moze jakies kuzynki, kolegow/koelzanki (ich wesela), poza tym jakies uroczystosci typu wigilia, swieta, chrzty, komunie, pogrzeby, praca, jakies bale, sylwestry itp nie wyobrazam sobie jak dorosly facet moze nie meic garniaka...

------> li-monka jedzcie do outletu tylko że 1200 musi też starczyć na buty dla mnie,jakieś bolerko do sukienki,niedrogą torebkę,buty,koszulę i krawat dla niego no i prezent :o to "weselicho" jest tylko po to bo jego siostra zaciążyła i teraz lecą do ołtarza(póki brzucha nie widać) Wcale nie mam ochoty tam iść,mieliśmy inne plany co do tej kasy i szkoda mi to wszystko wydać.Nawet nie chce myśleć co by było gdybyśmy tego tys. nie mieli

Gość li-monka jedzcie do outletu
moj maz kupil sobie super garnitur przcenionu z 1500 na ok 500,koszulę fajna za 40 , mucha tanio, zreszta krawat albo muche moze od jakiegos kumpla pozyczyc torebek typu "balowego" zatrzesienie w galerii baltyckiej za 39 zl ( wiesz, takich typu atlasowe), boleraka widzialam niedrogie w manhatanie no tylko te buty i prezent, ale buty w outlecie tez sa niedrogie i moze prezent stamtad jakis skombinujesz,

Ellinka pożyczyć nie ma od kogo(no chyba że z wypożyczalni) tylko czy to nie bedzie głupio ze jesli kupimy mu ten"super gajer" to on go zaloży tylko po to aby być tam gościem a później załozy na nasz ślub,ja będę szukać i mierzyć kiecki a on będzie miał oklepany już garnitur. A nie orientujecie się może ile kosztuje takie wypożyczenie?

jak kupicie kalsyczny garniak to i tak nikt nie zwroci na to uwagi, tak sadze

------> li-monka jedzcie do outletu KONIECZNIE przejedziemy się na te szadółki postaramy się kupić mu ten gajer,a na ślub tylko zainwestujemy w inną i lepszą koszulę,tylko nie wiem czy teraz kupować kamizelkę do garnituru czy to może poczekać? Mucha zdecydowanie odpada!!! A bolerko i torebkę chyba zamówię na allegro,rozejże sie tylko za butami dla siebie

Gość zuzia1-26
limonka moge ci dac torebke napisz mi swojego maila

Gość gość
Jeśli chodzi o garnitury to tylko szycie na miarę a tym bardziej garnitur ślubny. My skorzystaliśmy z oferty https://krawieczdojazdem.pl Fachowa rada, super tkaniny i mnóstwo możliwości. A co najważniejsze dla mojego faceta... nie trzeba jeździć po sklepach.

Gość Paweł

Mam zaufanie tylko do sklepu Pako Lorente, garnitury sa bardzo eleganckie i uniwersalne. Ponadto obsługa przemiła , bardzo pomocin pracownicy. 🙂