Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

EMTI

BRUNATNE PLAMIENIA???????????

Polecane posty

Witam, dzisiaj zauważyłam na majtkach brunatne plamienia, okres powinnam dostać 02.01, ostatnia @ była 05.12,brzuch mnie nie boli, dzisiaj może ze 2 razy mialam lekki tak jakby skurcz, pierwszy raz coś takiego mam i nie wiem czy to coś poważnego. Dodam że mieszkam w Anglii, nie tak łatwo jest się tu dostać do ginekologa więc chciałabym się od Was dowiedzieć, czy miałyście coś podobnego i wiecie co to może być. Przy najbliższej wizycie w Polsce udam się do ginekologa, na badania, ale do tej wizyty jeszcze daleko. Proszę o poradę. Z góry dziękuję :)

Gość Kaśka po prostu
Stosujesz antykoncepcje?

Antykoncepcje raz stosuję raz nie, tzn do 5 dni po i 5-6 dni przed okresem nie stosujemy żadnej, między tymi albo stosunek przerywany, albo prezerwatywa, tabletki odstawiłam 13miesięcy temu. Od maja mamy zamiar razem z mężem zacząć starania o dziecko.

Gość ja miałam podobnie
jeszcze niedawno też miałam takie brunatne plmienia przed okresem, nawet myślałam, ze jestem w ciaży. Wszystko to trwało przez 3, 4 cykle, a później wszystko wróciło do normy. Byłam z tym u lekarza, ale dostałam tylko tabletki na regulacje cyklu, ale nawet ich nie wzięłam bo nie wiedziałam kiedy mam je zaczać brać przez te plamienia. Na szczescie teraz nie mam juz tego problemu. U mnie samo przeszło.

Dzięki za odpowiedz:) No bo już się naczytałam, że to może być nadżerka, za małe stężenie progesteronu w fazie lutealnej, że potem może być problem z utrzymaniem ciąży( mieszkam w Anglii i nie podaja tu tabletek na podtrzymanie) no i w końcu że może to oznaczać zagnieżdżenie zarodka, z tego bym się najbardziej cieszyła, bo i tak od maja zaczynamy starania no i mam nadzieje że już więcej się te plamienia nie powtórzą dzisiaj po nocy nie miałam ani jednej plamki.

Gość Problem z progestronem
Albo masz za mało progesteronu, albo za dużo prolaktyny. Jeśli sytuacja się powtórzy w następnym cyklu - polecam udać się do lekarza.