Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Madam Cebulka

Mam siniaki na całym ciele , co to może być ??

Polecane posty

Na pewno nikt mnie nie pobił i nie przewróciłam się. Więc co ?? To jakaś choroba?? :( boję sie pokazać mamie bo jeszcze się okaże że to coś powaznego i każe mi się leczyć :o :O :O myślicie że to rak??

bilaczka a nie białaczka kretynko! :) bilaczka -- choroba od bicia bilami z bilardu i kijem bilardowym

Gość to nie wina zasilacza
tak

jezli siniak sa w ksztalcie raka... to rak .. majkel dźekson nie mial raka

Gość plaskata
to wyglada na stężenie pośmiertelne

Gość przy AIDS tez sie pojawiaja
samoistnie siniaki...:O

tabletek nie biorę ani żadnych leków na stałe, czasem tylko witaminę C , a może to krzywica z braku światła ?? może jak pójdę na solarium to siniaki znikną?? ma ktoś doświadczenia z siniakami??

Gość KUURRRskjhfdsjkvhs
ja mam kilka siniaków na ręce, też nie wiem skąd :(

bialaczka to choroba krwi anemia tez ale te siniaki mozesz miec od anemii wlasnie:) Don Żulan to literowka zwykla:P ze tez tego nie potrafiles wziac pod uwage . kretynku :)

przyczyna siniaków może być rózna- pierwszy krok to morfologia z rozmazem. ja miałam pełno siniaków przy anemii. wystarczyło ze mocniej sie dotknęłam a juz mi sie siniak zrobił.

Gość Pener Szwak
anemia galopuje

Gość olcia1301
ja od malego mam taka chorobe,ktora sie nazywa:skaza naczyn krwionoosnych.Sniniaki bardoz latwo sie robia,praktycznie same.Idz do lekarza.Ja strasznie cizesto jak bylam mala lezalam w szpotalu na to.

białaczka jest chorobą rozrostową krwi- nowotworem krwi a przyczyny jej występowania nie są do końca poznane, natomiast anemia, to niedobór czerwonych krwinek krwi, spowodowanych najczęściej niedoborem żelaza w diecie(choć nie tylkko). po zwykłej morfologii można więc rozróżnić. Przy białaczce występuje nieprawidowy rozmaz krwi i podwyzszona liczba leukocytów.

ale nie lubię dawać krwi do badań :( w kwietniu byłąm jeszcze zdrowa, jeszcze pani doktor była w szoku , że coś tam jest super wynikiem a ja wiedziałam że to dlatego że nnie jem miesa. może to brak białka powoduje białaczkę i anemie?

Gość K_O_B_R_A
lekarzem nie jestem, ale w moim przypadku siniaki były efektem niewłaściwej krzepliwości krwi, problemy z krzepliwością moga również powodować niektóre leki i zastrzyki. Polecam morfologie w zakresie określenia czynników krzepliwości: INR i PT.

Może problem z płytkami krwi -trombocytami ? Zbadaj koniecznie krew.

Gość sylwestrowy_makijaż
problemy z krzepnięciem krwi, niewydolność wątroby, która może powodować zmniejszanie się ilości płytek krwi, białaczka... Może byc wiele przyczyn, ale najlepszą metoda jest pójście do lekarza. Po to oni są