Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość inwestorkaaaa

fundusz zamiast emerytury

Polecane posty

Gość inwestorkaaaa

pracuje na umowe zlecenie i narazie nie zapowiada sie zeby ktos zatrudnil mnie na normalna umowe wiec kicham na emeryture i chcialabym odkladac sobie sama pieniazki na jakis fundusz Znacie takie fundusze zeby to bylo pewne a nie ze mi kasa zniknie bo typ oferuje kokosy a kasa zniknie

Gość inwestorkaaaa
zna sie ktos na funduszach????

Gość Aiso
może zainwestuj w obligacje długoterminowe może kokosów z tego nie będzie ale przynajmniej pieniądze pewne wpłacasz 50,100,200 lub 500 zł regularnie raz w miesiącu takie pieniądze mogą być dodatkiem do emerytury ale jej nie zastąpią policz sobie 500 zł przez 30 lat, a później zastanów się w jakim czasie je wydasz:)

A ja jestem zdanie, że jednak OFE to nie koniecznie taki zły pomysł. jednak ofe stworzone są specjalnie dla ludzi którzy chcą mieć emeryturę.. jaką wiadomo, zależy od wielu rzeczy... zarobków czy dobrego obrotu finansami. Ja mam zamiar przejść do Ofe GERERALI mają najlepsze notowania w rankingach.

Gość tiruriru...
ale autorce chyba chodzi o dodatkowe odkładanie, a ofe jako takie jest drugim obowiązkowym filarem i nie za wiele tego będzie... na samodzielne odkładanie co miesiąc polecam Aegona, Skandię i Axę ;)