Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość frika8

dziecko - owszem ale za pare lat

Polecane posty

Gość frika8

Kochane Kafeterki bardzo proszę Was o radę. A więc mam 27 lat i chciałabym mieć dziecko bardzo, ale niestety z wielu róźnych względów przez najbliższe 3 - 4 lata nie moge sobie pozwolić na dzidziusia. I moje pytanko brzmi: o jakie badania poprosić lekarza, żeby sprawdzić czy wszystko jest ok i spokojnie moge poczekać te pare lat i po 30 starac się o dziecko. Martwie się tym bardzo, bo wiadomo jakie teraz pary mają problemy żeby w końcu się udało. No i druga sprawa to mój wiek tzn. bardzo szybko dostałam pirwszą miesiączkę i co za tym idzie sporo jajeczek już się "pozbyłam" więc czy po 30 moja płodność diametralnie nie spadnie? Wiem, że na wszystkie wątpliwości odpowie mi lekarz, ale może któraś z was była już w takiej sytuacji. I boję się czy lekarz potraktuje moje obawy poważnie, może stwierdzi żebym nie martwiła sią na zapas? Ale mi chodzi głównie o to, że wole wiedzieć czy wszystko jest ok, bo co jeśli zaczne się starać po 30 a okaże się, że coś jest nie tak....

niestety nie można do końca po przez badania dowiedzieć się czy jest się płodnym, mam kilka koleżanek przebadanych całkowicie i niby jest dobrze a w ciążę nie zachodzą (partnerzy też badani) ja urodziłam w wieku 33 lat i uważam że to późno ale tak mi się ułożyło, poza tym musisz zdać sobie sprawę że zawsze możesz mieć jakąś wymówkę aby ten czas przesuwać :)

Gość dzis masz 27 lat i badania mog
a wyjsc ok, a po tych 4 latach juz wcalnie musza byc dobre, akurat tu pewnosci nie ma...

Wiem, źe troche poźno na dziecko, ale niestety mam taką sytuację. Machnęłabym ręką na remontujące się mieszkanie i mieszkanie u teściów i ogólny brak kasy, ale co zrobicjeśli facet jeszcze nie chce, a przy delikatnym poruszeniu tematu odrazu wybucha awantura. Coraz bardziej jestem załamana...

Gość no ja też jestem
załamana jak mi wmawiają, że to już niedługo, że powinien się obudzić we mnie instynkt macierzyński (24 lata). szlag mnie trafia. bo moja siostra (21) wpadła i ma dziecko to ja też muszę? wkurzają mnie te podteksty o dzieciach i ślubie (mam chłopaka).