ewusia26 0 Napisano Grudzień 28, 2009 Witam wszystkich bardzo serdecznie i niestety dołączam do grona liszajowców.U mnie choroba zaczęła się ponad 2 miesiące temu,na początku,miałam parę aft w jamie ustnej,język miałam obłożony i bolesny,po pary dniach zaczęła mnie strasznie swędzić głowa,po następnych paru pod pachami,w pachwinach,pod piersiami,pośladkami,i z tyłu nogi,świąd był nie do wytrzymania,ale bez zmian skórnych,oprócz głowy,na której miałam czerwone plamki ,w jednym miejscu,niezbyt liczne,i parę krostek rozlokowanych w paru miejscach,nie wiedziałam co się dzieje.Zaczęła się wędrówka od lekarza do lekarza,gdzie stwierdzono,że mam zapalenie języka,na głowie zapalenie łojotokowe skóry,a swędzi mnie ciało z nerwów,poprawy mimo stosowanych leków nie było,wiec postanowiłam udać się jeszcze do jednego lekarza,pani doktór gdy spojrzała w moją jamę ustną ,i wysłuchaniu objawów stwierdziła że to wszystko,świąd głowy,i zmiany na niej,oraz w jamie ustnej mają powiązanie to liszaj płaski..Bardzo bym prosiła kogoś o poradę,czy ktoś zetknął się z taką odmianą liszaja?.jestem załamana bo poprawy nadal żadnej nie ma... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach