Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kichajaca brzuchatka

jestem alergikiem, czy moje dziecko też nim będzie?

Polecane posty

Gość kichajaca brzuchatka

witam, mam takie pytanie. Jestem uczuleniowcem. Na szczęście nie pokarmowym, ale mam alergię na pyłki i kurze i bardzo się boję, że moje dziecko dostanie to w "spadku" albo co gorsza, że rozwinie się u niego jakiś inny rodzaj alergii np. pokarmowy. Czy mogę temu jakoś zapobiec? coś brać w czasie ciąży? (jestem w 30 tygodniu). gdzieś czytałam o zbawiennej mocy probiotyków... A jak było u was? czy wasze dzieci też po was odziedziczyły alergię? czy jedno z drugim nie ma nic wspólnego? z góry dziękuję za pomoc!

Niestety ,alergia jest często dziedziczona .Ale może Tobie się uda.:)

Gość ropucha0
ja jestem alergikiem, na dodatek mam astmę, mój mąż tesh ma na cos alergię, bodajże na orzechy. z tego co mi powiedziała moja lekarka, to jest 50 na 50 że dziecko dostanie alergi jesli jedno z rodziców ma alergie nie ważne jaką, jeśli oboja mają to ryzyko jest większe, ale szczerze ci powiem , ze mójemu nic sie nie dzieje. ja zadnych dodatkowych leków nie brałam, jedynie te na astme. a dieta normalna, tyle ze zdrowa.

Gość ropucha0
ja jestem alergikiem, na dodatek mam astmę, mój mąż tesh ma na cos alergię, bodajże na orzechy. z tego co mi powiedziała moja lekarka, to jest 50 na 50 że dziecko dostanie alergi jesli jedno z rodziców ma alergie nie ważne jaką, jeśli oboja mają to ryzyko jest większe, ale szczerze ci powiem , ze mójemu nic sie nie dzieje. ja zadnych dodatkowych leków nie brałam, jedynie te na astme. a dieta normalna, tyle ze zdrowa.

Gość mama klaudii
ja mam alergie pokarmową mąż tez ... mała jak na razie żadnych objawów ..... ale wszystko ostroznie wprowadzamy :)

Gość kati33
ja jestem alergikiem (alergia na pyłki roślin) i moje dzieci też są, niestety. nic mi nie wiadomo, żeby można było temu zapobiec. skłonność do alergii jest dziedziczna, choć oczywiście nie jest powiedziane, że Twoje dziecko na 100% będzie ją mieć.