Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dkddkdkdk

Podrzuccie mi pomysl na gorace danie na impreze? cos do jednego garnka

Polecane posty

Gość dkddkdkdk

Chodzi o to że sylwestra spedzam u znajomych i umowilismy sie ze ja zrobie cos na gorąco i chciałabym zrobić coś w stylu bigosu żeby weszlo to do jednego garnka i mozna by bylo szybko to podgrzać i dla mnie bigos bylby najlepszym rozwiazaniem ale niestety kolezanka bigosu nie lubi wiec musze wymyslic cos innego :) Gulasz odpada bo akurat ja nie przepadam :p Myślałam o leczo ale czy przy alkoholu raczej moze zaszkodzić więc nie mam wiecej pomyslow :( Nie chce nic pieczonego bo pozniej odgrzewane w mikrofali juz nie smakuje tak dobrze wiec chcialabym coś z dan "zupnych" :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie dramatyzuj.......
spaghetti :) makaron zlejecie goraca wodą, sos podgrzejesz posypiecie serem i rewelka :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kacha31krakow
leczo

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zupa z kurczaka
na sposób "chiński" Pierś z kurczaka w kostkę i podsmażyć, zalać wodą, dodać podsmażone pieczarki i trochę namoczonych grzybów chińskich mun, po ugotowaniu zagęścić roztrzepanym jajkiem (jak kluski lane) i przyprawić sosem sojowy, octem winnym, pieprzem, cukrem, solą. Można pod koniec gotowania dodac cienko pokrojony por, ale nie gotować go zbyt długo.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja kiedyś przerobiłam strogonowa na zupę gulaszową-i wszystkim smakowała. Wołowinkę pokroić w paseczki,podsmażyć i do gara-dusić.[może być też chuda wieprzowina-sprawdzone]. Cebulkę w półtalarki-podsmażyć-i do gara-do mięsa. Pieczarki pokroić w plastry-osobno udusić-i do gara-i na końcu świeżą papryka -pokroić w paski i do gara.Jak wszystko jest miękkie-dodać koncentrat pomidorowy. I dodać tyle wody aby wyszło danie między zupą a sosem. Przyprawić pieprzem ,papryką,czosnkiem,majerankiem,tymiankiem-i leciutko zagęścić wodą z mąką. Danie jest bardzo dobre-miałam wielu różnych gości-i większości to smakowało-a ostro przyprawione pasuje do wódeczki :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dkddkdkdk
Dziękuję Wam za przepisy :) Bardzo podobaja mi sie przepisy na zupe z kurczakiem i gulaszowa, chociaz za gulaszem nie przepadam ale jak jest chude mieso to moge zjesc :) Wybiorę którąś z tych zup dziekuje 🌼

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Mogę polecić warzywa z mrożonki do tego ryż, zalać sosem (jakimś ostrym) zapiekane z serem żółtym. Do tego przyprawy. Pyszne :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja robię spagetti bolonese z koleżanka bogracz , będą jeszcze na ciepło skrzydełka z kurczaka i rogaliki z ciasta frzncuskiego z mozarellą:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dzadzudzi
łazanki polecam :D baaardzo proste do zrobienia, szybkie i smaczne. a co najwazniejsze - danie jednogarnkowe i latwe do zabrania i odgrzania ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
To może tzw chińszczyzna? Czyli jakieś mięsko podsmażone a do tego ryż i mieszanka "chińska"? Lub coś a'la chilli con corne?Jednogarnkowa jest też stara, dobra fasolka po bretońsku.Zawsze pozostaje w rezerwie staropolski żurek z kiełbaską ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
szybkie chińskie: piersi pokroić w kostkę i usmażyc na małej ilości oleju z przyprawami. Do dużego garnka wlać trochę oliwy, dodać pokrojoną cebulę i kostke rosołową, potem mrożonkę chińską - polecam z biedronki, koncentrat i dusić do miękkkości, dodać mięso i wodę - żeby powstał sos, można zaciągnąc mąka, doprawić wg uznania. Ja surowe mięso tak z pół godz trzymam w zalewie - sos sojowy plus oliwa i potem w tym smażę. Podawać z ryżem zapiekanka z kurczaka z ryżem: piersi ok 3 szt pokroić w kostkę wrzucić do naczynia żaroodpornego, dodać 2 zupki cebulowe gorący kubek - suche i wymieszć, zalać śmietaną kremówką i wstawic pod przykryciem do nagrzanego piekarnika. Ugotować 3 torebki ryzu, jak mięso bedzie gotowe dodać ryż i wymieszać, na wierzch starty żółty ser i zapiec jescze chwilę. Mięso przed pieczeniem doprawić solą i pieprzem zapiekanka z kurczaka z makaronem: piersi w kostkę, smażyć na oleju z dodatkiem 2 łyżeczek przyprawy smaki świata do kurczka - ta z biedronki, bo przyprawa jest tu najważniejsza. Makaron rurki ugotowac, odcedzić, wymieszac z usmażonym mięsem. Zrobić sos: do garnka 3 łyżki oleju, dodać mały koncentrat, przesmażyć, dolac wody, doprawić solą i pieprzem, jak za kwasne to troche cukru, w kubku rozrobić 4 łyżki wody z 4 łyżkami kw smietany i mąką i zaciągnąc sos, na koniec wcisnąć duży ząbek czosnku. Sos wlać do zapoiekanki, wymieszać, na wierzch położyć pokrojone w ćwiartki pomidory i stary ser i zapiekać jeszcze chwilę. Moim zdaniem nie trzba juz zapiekac, bo jest pyszne takie od razu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×