Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jula544

czy wypisze tabletki anty?

Polecane posty

Gość jula544

Mam 15 lat skończone w sierpniu. Więc od nowego roku, rocznikowo 16. Czy jeżeli zwrócę się do ginekologa po tabletki antykoncepcyjne wypisze mi je bez problemu? Czy muszę być z opiekunem? Niedawno wraz z chłopakiem zaczeliśmy współzyć wiem, że mam 15 lat, nie potrzebuję wywodów niektórych forumowiczek jaka to ja młoda itp, zdaje sobie z tego sprawę, jednak to moje życie = moja sprawa. Wracając do sprawy - chciałabym zacząć przyjmować antykoncepcje doustną, zamierzam wybrać się do ginekologa, jednak boje się, że każe mi przyjść z opiekunem i nie będzie chciał mi ich wypisać. Z drugiej strony - tak się mówi o ciązach nastolatek, jakie to one nieodpowiedzalne, ale co mają zrobić skoro ginekolog nie chce im udostępnić tabletek? Tak przy okazji - w razie gdyby wypisał mi tabletki, jakie badania muszę zrobić? i jakie tabletki wg was są najlepsze? wiem, że jest to sprawa indywidualna każdej kobiety, ale po których było najmniej skutków ubocznych? Bardzo proszę o odpowiedzi na moje pytania

Prawdopodobnie jak pójdziesz to będzie wymagany opiekun bądź jego zgoda pisemna. Nie musisz żadnych badań robić, a o tabletkach to ginekolog decyduje a nie Ty. Każda kobieta ma innych organizm, także jedna może nie mieć żadnych skutków ubocznych a druga tak. Także tego nigdy się nie wie dopóki nie zacznie się ich brać.