Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gorący Kubek

Ból jajników

Polecane posty

Gość Gorący Kubek

Od kilku dni podobewaja mnie jajniki, teraz aktualnie lewy, do tego brak okresu... Test wyszedł negatywnie, co może być jeszcze powodem opóźnienia miesiączki? dzieki za odp.

Gość Do Gorący Kubek
Przyczyną może być przesunięcie lub brak owulacji. A to z kolei może być spowodowane przez: stres, odchudzanie/dietę, chorobę, leki, zbyt duży wysiłek lub po prostu 'pusty przebieg', który może się zdarzyć u zdrowiej kobiety. Może to być jeszcze również problem z hormonami/lub torbiel. Jeśli okres się nie pojawi w ciągu najbliższych 2 tygodni - wpierw proponuję zrobić ponownie test ciążowy, a później - wybrać się do lekarza, bo lekarz musi potwierdzić, ze wszystko jest w porządku, może też dać leki na wywołanie okresu, jeśli nie ma faktycznie ciąży. A ból jajników - może być spowodowany: zbliżającą się owulacją, albo miesiączką. Pozdrawiam!

Gość Gorący Kubek
Dziękuję. Mam nadzieje ze to nadchodząca miesiączka lub po prostu taki pusty miesiąc... Ciąża - mam nadzieję że nie. Jutro z rana planuję zrobic kolejny test (pierwszy był w niedziele, 3 dni po spodziewanej miesiaczce) Do lekarki planowałam się wybrac, mam tylko nadzieje ze okres sam przyjdzie

Gość Do Gorący Kubek
Myślę, że najważniejszy jest spokój :)

Gość Gorący kubek
Łatwo się mówi....spokój ;) Ale staram się, ostatnio i tak po pierwszym teście trochę się uspokoiłam. Może po prostu nie mogę tak duzo czytac na forum o ciąży itd. bo od samego czytania dostawałam mdłości, bólu brzucha i tysiąca innych objawów. Mam nadzieję że wszystko będzoe ok bo do tej pory to zawsze miałam jak w zegarku. Fakt że w listopadzie przechodziłam grypę żołądkową i przez 2 dni byłam kompletnie nie do życia ale potem okres był. Dziękuję za odzew :)