Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość donia niska

do tych co mieli kanalowe

Polecane posty

Gość donia niska

jakies 2 miesiace temu mialam ogromna dziure w gornej siodemce, katusze na fotelu trwaly i trwaly. gdy lekarka skonczyla ja bylam szczesliwa, ze mam to za soba. jednak gdy wracalam do domu i przez nastepne 2 dni, zab bolal okropnie. Po jakims czasie przeszlo, ale pozniej zdarzaja sie dni, ze zab boli do tego stopnia, ze musze wziac tabl. przeciwbolowa. Poza tym zab jest wrazliwy na zimno. Co zrobic najlepiej, postawic na kanalowe, czy czekac poki bol nie jest az tak silny?

Ja mialam kanała ok 2 lata temu i zab nadal jest wrażliwy na ciepło i zimno

Gość donia niska
ale to chyba nie powinien byc wrazliwy, bo nerwy wyciagaja prawda? ile placilas za to? poszlas na kanalowe, gdy bol byl nie do wytrzymania czy wczesniej?

Gość donia niska
?

Gość dentysta
Po prawidłowym leczeniu kanałowym ząb nie boli .Zdarza sie jednak że jest nadwrażliwy na nagryzanie przez 1-2 dni

Gość ale kupujesz często
Mnie bolał ząb po kanałowym jakies 2-3 dni, nawet miałam lekko spuchniety policzek, ale potem przeszło. Teraz juz nie boli. Poszłam z dziura i dentysta sam zadecydowal o kanałowym. Zreszta to nie moja pierwsza kanałówka, miałam ich wiecej.

Gość donia niska
czy ja powinnam isc na kanalowe skoro mnie plombowana siodemka od czasu do czasu pobolewa?

Gość Hegemon2
wygląda jakby nadal był tam jakiś proces zapalny i dlatego boli, albo plomba nieszczelna. Wrażliwy chyba na zimno może być bo plomba pracuje - inaczej sie rozszerza niż naturalny ząb. Robiła zdjęcie tego zęba? Zdjęcie powinno dac odpowiedź czy ząb wymaga leczenia kanałowego. Jeżeli nadal jest z nim problem to raczej stawiał bym na kanałowe bo boleć nie ma prawa - przecież nie możesz tak żyć.

Gość ajamamtak
dawno dawno temu malam plombowana siodemke ale terz widze ze jedna scianka boczna jest cala szaro sina pewnie w srodku jest juz czarne ;-( czy taki zab sie uratuje i czy bedzie musial byc leczony kanalowo? ile placicie za kanalowe leczenie? ja mialam co prawda kanalowo lecozone dwie piatki ale na szczescie mialy tylko po jednym kanale wiec nie aplacilam az tak duzo. ale wiem ze od tego czasu ceny uslug prywatnych pszly znacznie w gore

Gość wykidajło
miałam leczona siódemke kanałowo i zapłaciłam 500 zł

Gość Hegemon2
ajamamtak: uratuje się tzn. być moze będzie potrzebna korona. Zszarzał bo pewnie obumarł. W środku nie koniecznie może być czarno ale pewnego dnia może po prostu się połamać bo martwe zęby są słabsze. Nie zaszkodzi zrobić zdjęcia.

Gość ajamamtak
to znaczy on nie jest szazary tylko widac ze w srodku jest ciemny i to jakby przeswituje zpod tej zewnetrznej warstwy szkliwa. kurcze 500 zl to masa pieniedzy :-( chyba mnie nie stac prywatnie

Gość hgug
ja płaciłam 780 zł (za całość zęba czyli również wypełnienie) za szóstkę

Gość desiree9
Ja miałam 2 kanałowe i za jedno zrobione do końca zapłaciłam 360 zł ale nic nie bolało i nadal nie boli nie jest wrażliwy na ciepło i zimno ogólnie jest dobrze:)

Gość a kanalowo ile
widze ze duza rozbieznosc jest

Gość donia niska
staram sie jesc po nie bolacej stronie, generalnie ostatnio mnie zab nie boli, chodzi mi o jedzenie, picie cieplych napojow. natomist boli zawsze w kontakcie z zimnym napojem. nie wiem co robic czy przetrzymac jak najdluzej sie da, prawda jest taka ze nie stac mnie na leczenie, wiec jesli mialabym dac 500 zl predzej bym wyrwala, nie stac mnie;/ doswiadczeni badz znajacy sie na rzecz co radzicie?

Gość donia niska
co radzicie?

Gość wykidajło
Ja bym leczyła bo wyrwanie to ostateczność. U niektórych dentystów można kredycik załatwić na leczenie więc zapytaj swojego czy jest taka możliwość.

Gość mirabellaa
dwa zęby mam zaleczone kanałowo i żaden nie boli:)

Gość zielona marchewka
tylko nie wiem z czego splace, bo jestem bezrobotna :(

Mój ząb leczony kanałowo kilka lat temu tez zaczął reagować na ciepło i zimno, potem delikatnie bolał, ale nie zawsze. Dentystka zrobiła zdjęcie i okazało się, że utworzyła się torbiel. Założyła lekarstwo na 2 tygodnie, potem na następne 2, ale nadal mi pobolewał, więc na 3 miesiące. Właśnie 3 dni temu zrobiła zdjęcie kontrolne i okazało się, że wszystko już jest w porządku i zaleczyła mi. Zapłaciłam najpierw 40, potem dwa razy po 60, a na ostatniej wizycie 140 zł.

Gość przeszłam
w piątek wypadłami plomba z dolnej 5, pod nią była ogromna dziura, ząb do kanałowego leczenia,;/ dentysta, powiercil troche jednak bardzo bolalo,nawet przy znieczuleniu, potem zaczał czyscic kanały, to łzy w oczach miałam, szczegolnie bolaloprzy jednym kanale, teraz mam wlozone wypelnienie jednak dalej boli.