Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MAMMCIAAA ULECZZZKIIIII

Czy chrzestna moze byc.......

Polecane posty

Gość MAMMCIAAA ULECZZZKIIIII

Osoba ktora ma slub cywilny.

Gość mamachi
to zalezy od proboszcza, u nas nie...

Gość ccc - to dla mnie
niestety nie !!!!!! taka oficjalna wersja .......bo żyje w grzechu wg. kościoła , ja miałam być chrzestną mojej siostrzenicy ale mma z mężem tylko ślub cywilny i jaśnie hrabia czytaj ksiądz nie zgodził się . Choć osobiście nie wiem co ma ślub kościelny do tego jakim jesteś człowiekiem , głównie chodzi o to że taka osoba nie będzie wychowała w wierze katolickiej.......... bo ma tylko ślub cywilny . Ale nie wszystko stracone , dużo zależy od księży jacy są w twojej parafii .

Gość mama klaudii
u mnie nie u mojej babci w parafii tak wiec zalezy od ksiedza

Gość mamamamusiaaaa
to zależy od parafii i od ks. proboszcza np u mnie w parafi nie może być ale już w innym kościele na moim osiedlu chrzestną dziecka mojej przyjaciółki była jej siostra która jest rozwiedziona. Ksiadz sie nie zgodzil jedynie na to by przyjmowała komunie swietą. Proboszcz ponadto jest bardzo dobrym człowiekiem i np. chrzci dzieci matek samotnych, rozwiedzionych, zyjących na "kocią łape". Przy tym czasem nie bierze pieniedzy za posługi gdy kogoś nie stać i naprawde pogrzeby, chrzty, śluby co łaska nie wg jakiegoś cennika. Ot, taki prawdziwy ksiądz a nie te psełdo "rydzykowskie" klechy.

Gość a funkcja
świadka chrztu? gdzieś czytałam że to taki "chrzestny" tylko dla kogoś kto nie moze nim zostać. Spotkała sie któraś z tym?

Gość mamachi
Swiadkiem chrztu zostala niedawno moja siostra, taka sama funkcjia tyle ze nie jest sie chrzestnym w papierach, a poza tym nie ma roznicy