Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Misia199221

czy jestem w ciąży

Polecane posty

Gość nie ma takiej możliwości......
Misia a skąd takie informacje o płodnych dniach podczas okresu??? Od ginekologa czy od wszystkowiedzących z kafeterii? Bo według niektórych kafeterianek, to nawet przez całą ciążę można mieć normalny okres :):):)

Gość Misia199221
spoko:) ale i tak sie boje:P dzięki za pomoc kobity :** udanego sylwka

Gość Misia199221
to drugie:P dlatego sie wystraszyłam.

Gość nie ma takiej możliwości......
zmartwiona - skoro jesteś pewna, no to nie ma się co martwić, bo plemniki żyją góra 72 godziny. Widocznie okres ci się zaczyna dopiero i stąd plamienia. Weź gorącą kąpiel i sytuacja się rozwinie :)

Gość Misia199221
czyli mogę być spokojna :)) ?? jesteście pewne?

mam nadzieje, tak tez zrobie. znaczy z tego co wiem to gorzej gdybym kochala sie wtaki sposob 10 dia, bo plemniki zyja 3 dni, ale w porywach wiem od ginekologa 5-6. a komorka tylko 24 h. a wydaje mi sie ze przy niedoczynnosci taczycy to moze u mnie jakies zmiany hormonalne,albo cos.

Gość Misia199221
ale Ci humorek dopisuje

Gość Misia199221
no mam nadziej,ze masz rację :)

Gość talalalalalalala
słuchajcie, wiem że jestem może przwrazliwiona, ale 13 listopada kochalam sie z facetem. tydzien pozniej dostalam planowanego okresu i w nastepnym miesiącu tez(czyli 2 miesiączki-ale podobno przez 3 miesiące ciąży kobieta moze normalnie miesiaczkować...).poza tym używam plastrów,a on nie skonczyl we mnie....jednak moja psychika szaleje. ciągle dopatruje sie jakichś objawow ciąży.po prostu potzrebuje zeby mne ktos uspokoił , chyba ze jest się o co martwic...?

Gość Do autorki...
Czizas... Ta ostatnia wypowiedź to jakaś masakra. Kobiety! Zanim zaczniecie współżyć, to się dowiedzcie jak działa antykoncepcja hormonalna, w jaki sposób zapobiega ciąży, jak działa Wasz organizm, w jaki sposób dochodzi do zapłodnienia, to nie będziecie takich głupot pisały... W ciąży się nie miesiączkuje, tylko ma się plamienia, które MOGĄ być przez kobietę potraktowane jako miesiączka, ale nią nie jest. Plamienie a krwawienie to dwie różne wydzieliny... Do zmartwionej - plamienie jest zwykle zapowiadające miesiączkę. Jeśli jest samo plamienie bez późniejszego przekształcenia się w krwawienie, to może oznaczać problemy z hormonami (niedomoga ciałka żółtego). Jeśli masz wątpliwości, to zrób test. To jedyny sposób, bo na podstawie takich objawów nikt Ci nie powie, jakie masz szanse na zajście w ciążę. Jeśli krwawienie się nie pojawi i nie jesteś w ciąży - zgłoś się do lekarza. Jeśli chodzi o żywotność plemników. Niby do 5-6 dni mogą przeżyć, ale prawda jest taka, ze to są sporadyczne przypadki i wymagają właściwych warunków. Jeśli się kochasz przy śluzie szyjkowym nieprzenikliwym, to plemniki mają dodatkowo problem z przedostaniem się do środka, więc to już zmniejsza prawdopodobieństwo... W ciążę wbrew pozorom... jest bardzo trudno zajść...