Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość millka.

zmiana zachowania 7,5 miesięczne niemowle

Polecane posty

Gość millka.

proszę o radę bo nie potrafię zrozumieć co się stało z moją córcią...z dnia a dzień przestała ładnie zasypiać wieczorami....teraz wojuje do 22 i zasypia z płaczem wykończona całą sytuacją...krzyczy bez powodu, nie usiedzi sama nawet 5 minut, nie mam wogóle czasu dla siebie i jestem załamana bo myślałam że najgorsze za nami.....

Gość mama kaludii
moze to skok rozwojowy Okolo 34-40 tygodnia Twoje dziecko zaczyna zauwazac i rozumiec, ze swiat mozna podzielic na grupy. Dziecko zauwaza, ze rzeczy moga miec cechy wspólne np moga brzmiec lub pachniec podobnie. Niektózy badacze uwazaja, ze w tym wieku zaczyna rozwijac sie inteligencja. Kiedy dziecko zaczyna dzielic swiat wedlug kategorii jego sposób myslenia zaczyna być podobny do myslenia doroslych. Dlatego zaczynamy lepiej rozumiec wlasne dzieci poniewaz myślą w podobny sposób do naszego. Nowe umiejetnosci: - Pokazuje, ze rozpoznaje ksztalty - Pokazuje, ze uwaza, iz cos jest zabawne – za pomoca - gestów czy odglosów - Pociesza/przytula swoje zabawki - Robi miny do wlasnego odbicia w lustrze - Po raz pierwszy jest zazdrosne gdy mama lub tata przytula inne dziecko - Bierze inicjatywe do zabawy

Gość millka.
dziękuję za wypowiedz może coś w tym jest....córcia wypisabnych umiejętości raczej nie posiada...