Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Chyba mama

Antykoncepcja, a test ciążowy, proszę o poradę...

Polecane posty

Gość Chyba mama

Witam, na początek proszę o poradę tylko osoby, które znają się na rzeczy. Zażywam tabletki antykoncepcyjne (Yasmin), 2 tygodnie temu kochałam się z moim mężczyzną, od 3 dni mam obolałe piersi i występują u mnie mdłości jak i nadwrażliwość na zapachy (ostatni objaw miałam w pierwszej ciąży od samego początku), dlatego podejrzewam, że mogę być w ciąży. Dodam, że do końca opakowania zostały mi 3 tabletki. Powiedzcie kochani, czy gdybym zrobiła test ciążowy biorąc tabletki anty będzie on wiarygodny, czy muszę się przemęczyć i poczekać tydzień czy wystąpi krwawienie?

Gość Chyba mama
Haaalo, nikt nie pomoże?? :)

a brałas te tabletki regularnie,nie zażywałas leków osłabiajacych ich dzialanie??

Gość Chyba mama
Brałam regularnie, nie miałam biegunek, z leków przyjmuję na stałe Beto ZK 50, ale z tego co wiem, nie obniża ono działania antykoncepcji. Byłam przeziębiona, ale nie brałam żadnych antybiotyków, tylko wapno z wit. C, nie miałam temperatury powyżej 37,5. Pytanie podstawowe, czy przy braniu tabletek zrobienie testu ma jakikolwiek sens?

Gość pysianiulka
Jeśli brałaś tabletki regularnie, to chyba nie masz co się przejmować. Może po prostu to jakiś skutek brania tabletek

no co ty w ciązy nie jesteś ale myślę,że test w 2 tyg po stosunku powinien byc wiarygodny ja zaczełam brac yasmin a Ty mnie tutaj ciążą straszysz:)daj znac jak sie to skonczyło

Gość Chyba mama
Zrobiłam test, wyszedł pozytywnie, rozmawiałam z moją ginekolog - wizyta we wtorek, ale ona sama zdziwona i sądzi, że to niemożliwe, że mogę być w ciąży (mimo, że na teście dwie kreski). No to do wtorku niepewność mnie czeka :)

Gość Ciekawe to bardzo...
Jak dla mnie to może być ciąża biochemiczna, bo ja też kilka razy miałam podobne objawy podczas brania tabletek, łącznie z bardzo bolącymi piersiami, ale kiedy tabletki odstawisz, to spadnie poziom progesteronu i dojdzie do samoistnego poronienia (na tym te tabletki polegają) - tylko nie robiłam testów, więc nawet nie mam 100% pewności czy byłam w ciąży, czy nie. Jak dla mnie - wszystko będzie w porządku :)

Gość Chyba mama
Dziewczyny, niech mnie któraś "potrzyma za rączke", bo za chwile padne, do gina mam na 14:00, stres mnie zjada, źle się dziś czuję, wczoraj byłam z synkiem na sankach, jak wróciłam, to ból brzucha miałam taki jak przy okresie, dziś od rana nudności i ten ból powrócił, do tego stres, buuuu

Gość aniadaniela
spokojnie,nie denerwuj sie,to moze byc falszywy alarm:)

Gość Chyba mama
do Ciekawe to bardzo... tak czy siak dobrze bedzie, to wiem, ale jeśli się potwierdzi, że jestem w ciąży to troszke nie za fajnie, nie jestem gotowa na taki wstrząs w chwili obecnej, źle znosiłam poprzednią ciążę, do tego narodziny dzieciątka źle wpłynęły na relacje z ówczesnym małżonkiem, wiem, że z moim obecnym partnerem nie mam się czego obawiać, jest odpowiedzialnym mężczyzną i kochamy się bardzo, tylko to właściwie początek naszego związku no i jeśli ciąża się potwierdzi, to za wiele sobie nie poużywamy, przynajmniej przez jakiś tam czas. Kurcze, zaczęłam się dopiero cieszyć z tego, że mój synek jest już w miare samodzielny, a tutaj znów perspektywa uwiązania na najbliższe lata;/ Jestem egoistką, wiem, ale ostatnie lata były dla mnie fatalne - rozwód, samodzielne wychowanie dziciaka, brak szczęścia w uczuciach, teraz się wszystko odwróciło i nie nacieszę się chyba tą wolnością za bardzo....

Gość Chyba mama
do aniadaniela: może być fałszywy alarm, tylko skąd te objawy i dwie kreski na teście??

Gość Chyba mama
do aniadaniela: widzisz babeczko, z tego stresu nawet się z tobą nie przywitałam, więc witam się teraz :) Dzieki, że wpadlaś do mnie jeśli nawet na chwile, to już dla mnie wiele, nie mam za bardzo z kim pogadać, a dolina mnie złapała okrutna.

Gość aniadaniela
:) wiesz co, ja miałam odwrotna sytuację, zrobiłam test, wyszedł negatywny, a za dwa dni mieliśmy impreze z mężem i nastepnego dnia juz byłam w objeciach muszli klozetowej, więc powtorzyłam test i sie okazalo ze jestem w ciazy.... a z pierwszym dzieckiem to nawet nie wiedzialam ze jestm bo wszystko było ok, dopoki mnie nie zaczeły piersi kosmicznie bolec i zaczelam pochłaniac tony sledzi,za ktorymi normalnie nie przepadam

Gość aniadaniela
spokojnie,nie denerwuj sie na zapas i daj znac co powiedzial lekarz, wpadki sie zdarzaja przy kazdej antykoncepcji:)

Gość Chyba mama
do aniadaniela: heh, ja miałam identycznie z pierwsza ciążą, test wyszedł negatywny, impreza u siosty taka, że hej, a za 3 dni już nie mogłam palić, z czego się jej zwierzyłam (była jedyną osobą wtajemniczoną, że z ex mężem staramy się o dzidzie), a ona mnie po kolejny test wysłała no i pozytywny wyszedł. Zaszłam w ciżę w pierwszym miesiącu starań (po wcześniejszym odtsawieniu anty) no ale teraz jak się potwierdzi ciąża, to będzie niezły wyczyn, bo kochaliśmy się wtedy z moim skarbem pierwszy raz, złoty strzał by był, tyle, że nie planowany i przy Yasmin, który nigdy mnie nie zawiódł, ehhh

Gość aniadaniela
chodzi ci o pierwszy raz przez stosunek jak rozumiem?? bo chyba "na sucho" to ciezko wytrzymac?;) no to masz kobietko szczescie, my sie nie staralismy i teraz mam dwa szkraby i to z jednego roku:D

Gość Chyba mama
do aniadaniela: no okaże się za 2 godziny, czy mam szczęście, generalnie mimo wszystko mam, tylko nie wiem, czy jak mi gin powie, że dzidzia jest w brzuszku, czy będę od razu taka szczęśliwa, nie ukrywam, że jestem przerażona, nie dlatego, że nie jestem pewna uczuć do mojego mężczyzny, czy jego do mnie, tylko zwyczajna zaskoczka, no bo tabsy biore w sumie z przerwą na dziciaczka z 10 lat i nigdy nie było nawet podejrzeń podczas ich brania, a tutaj na teście dwie kreski i to akurat jak się kochaliśmy pierwszy raz.

Gość aniadaniela
to wyobraz sobie ze ja przezylam dwa takie zaskczenia:D

Gość Chyba mama
ania, to macie fajnie, odchowacie dzieciaczki w jednym czasie i jeśli nie planujecie więcej, to spokój na reszte lat, a ja, bożżżżżż, mój synek ma 6 lat, ale od 3 roku życia sama go wychowywałam, nie powiem, żebym ten okres wspominała miło, jak i 3 lata po jego urodzeniu... Teraz miłość na mnie spadła z nieba wyczekiwana od zawsze, a tu taki stres od razu, wiem, że jak się potwierdzi, to będzie ok, tylko to takie zaskoczenie!

Gość Chyba mama
Ania, ale chyba z Danielem (mniemam, że to twoja szczęśliwa druga połówka) znaliście się ciut dłużej niż ja z moim mężczyzną :)

Gość aniadaniela
nie wiem ile Ty sie znasz ze swoim,ale my w rocznicę bycia razem dowiedzieliśmy się o dzidziusiu:); tak,to moja połówka:D a jak tam po badaniu? jest dzidzia czy nie?