Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sprezynka

paszport dla dziecka -Konsulat Manchester

Polecane posty

Gość sprezynka

witam wszystkie mamy -obecne i przyszle.czy ktoras wyrabiala dzidzi paszport w konsulacie w manchester.jaka jest procedura ? ile kosztuje i jak dlugo sie czeka .z tego co sie orientuje jakkiedys trzeba bylo jezdzic do londynu to jeszcze w trakcie ciazy trzeba bylo wpisywac sie w kolejke .jak wyglada sprawa w mancgester ? czy mozna zrobic na miejscu zdjecie dla dziecka .bo szczerze powiem nie mam pojecia gdzie tutaj szukac fotografa :( .czy moze ktos staral sie od razu o paszport 5 letni .rozwazam taka opcje tylko na stronie konsulatu jest na pisane ,ze na 5 letni czeka sie 3-4 miesiace .zaznacze ze jestem w 4,5 m-ca ciaza nie chce martwic sie na zapas ale chcialabym sobie wszystko zorganizowac

Gość kromka chleba ze smalcem
Najprosciej bedzie jesli zadzwonisz do konsulatu i sie zapytasz, ja wyrabialam paszport dla dziecka pol roku temu w Londynie, umawiac sie nie trzeba bylo. Zdjecia zrobisz u fotografa, tylko musisz powiedziec ze to do polskiego paszportu. Zanim urodzisz dzidzie to i tak jeszcze wszystko moze sie zmienic, tak to jest z polskimi przepisami i urzedami, aha i do tego paszportu 5-letniego muisz miec dziecka pesel, a na to tez sie troche czeka. http://www.londynkg.polemb.net/index.php?document=96&PHPSESSID=636018b6a80192bb365f22688af91d35

Gość oleksja11
w konsulacie w manchester umawia sie na spotkanie,trzeba miec zdjecia , placi sie na miejscu, nie pamietam ale na stronie kons.jest cennik, wszystko idzie sprawnie.na paszport tymcz.czeka sie 6-8tyg, nam przeslali do domu. aby miec pesel musisz umiejscowic akt urodzenia w urz\edzie w polsce, zameldowac dziecko i wtedy starac sie o pesel, troche zachodu w polsce bo przez konsulat to nie wiem

do menchesteru piszesz najlepiej meila-odpowidaja zaraz na drugi dzien.na ich stronie jest napisane co trzeba zawrzec w meilu.umawiaja sie konkretnie na dzień i jest to w biurowcu na wysokim pietrze.nie przyjezdzajcie za szybko,bo nie wpuszczają tam przed czasem.płaci sie gotówką i dla dziecka tylko tymczasowy narazie,bo trzeba miec pesel.zdjecia trzeba u fotografa zrobic z zaznaczeniem,ze do polskiego paszportu.w meilu który wysla do Ciebie wszystko opisza dokładnie.