Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SMIERDZIELINKAHALINKA

WSTYDLIWY PROBLEM - ŚMIERDZĄCA SKÓRA GŁOWY / włosy

Polecane posty

Wiem, że z tym to raczej do dermatologa muszę się wybrać, ale może ktoś miał podobny problem. Zauważyłam, że od jakiegoś czasu skóra mojej głowy nieprzyjemnie pachnie. Bardzo dbam o higienę - włosy, ze względu na to, że się przetłuszczają myję je codziennie wieczorem. Rano włosy już śmierdzą. Zapach ten ciężko mi określić - jest to tłusty zapach, jakby łoju. Na myśl przychodzi mi więc łojtokowe zapalenie skóry. Nasila się to szczególnie w stresie. Obawiam się, że skoro ja czuję ten zapach to osoby wokół mnie również. Nawet mój facet zwrócił na to ostatnio uwagę, było mi strasznie wstyd :( Dodam, że nie mam łupiezu, ale kiedy podrapię się po głowie to pod paznokciami mam jakby taki tłusty, mokry łupież. Bardzo przepraszam za dokładny opis.

Gość OLIWAaaaa
mycie i balsamy po myciu skrop tez swoja glowe wlosy perfumem ,pomoze

Gość Anq25
Dermatolog, diagnoza i specjalistyczne produkty do pielęgnacji. Włosy myj rano. A kretyni co radzą Ci perfumować włosy to niech darują sobie tego typu rady bo tylko sobie tym zaszkodzisz. Perfumy wysuszają skórę i włosy.

Gość jaaam łasica
musisz isc do dermatologa .. sama nic nie probuj bo tylko pogorszysz sprawee

Oczywiście, że nie zamierzam się perfumować i balsamować :) Niestety mycie włosów rano nie rozwiąze tego problemu. I wiem, ze musze iść do dermatologa, ale szukam osób, które może miały podobny problem :)

Gość gość
Cześć, byłaś u dermatologa? udało Ci się rozwiązać ten problem?

Gość gość
Myślisz, że ktoś, kto założył ten temat 5 lat temu dziś zajrzy? ;) Ale ja, mimo że tym kimś nie jestem, odpowiem: autorka wątku opisała objawy ŁZS. Mam nadzieję, że do tej pory udało jej się je zaleczyć (bo wyleczyć się tego nie da).