Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość autorka topiku123

A MOŻE LEKARZ NIE POWIEDZIAŁ MI CAŁEJ PRAWDY????????????????PROSZĘ WAS O POMOC

Polecane posty

Gość autorka topiku123

Mam 23 lata, 2 lata temu urodziłam dziecko.Udałam się do lekarza z powodu krwawień po stosunku, brązowej wydzieliny z pochwy i bólu brzucha. Lekarz po badaniu stwierdził, że mam nadżerkę szyjki macicy i zalecił przyjść ponownie po miesiączce by ją wymrozić. pobrał jednak cytologię mimo, że miałam robioną ją niecały rok temu....czy on podejrzewa raka szyjki macicy? po co pobierał cytologię skoro miałam robiona ja 9 miesięcy temu?? może mam raka a on nie chce mi powiedzieć na razie póki nie ma pewności? bardzo proszę o opinie, czy mieliście takie objawy, bądź nadżerkę , która takowe objawy powodowała???

Gość heeejjj
powoli, spokojnie, nie panikuj! pewnie rutynowo zlecil cytologie! Nie masz sie czego obawiac... moj tez przedstawial mi czarne wizje mojego torbiela, a jak przyszlam po @ to okazalo sie ze nie ma po nim sladu! głowa do góry! nawet,gdy znajdziesz kobiete o "takich" samych objawach nie oznacza to,że jest to ta sama choroba! kazda z nas jest inna-pamietaj o tym!

Gość hłe hłe
umowmy sie,ze lekarz nie 'pobiera cytologii' tylko fragment tkanki. przy okazji,lepiej nie dramatyzuj tylko sluchaj sie lekarza.

Nie da się na podstawie przeglądu stwierdzić czy ma się raka. Mi ginekolog powiedziała, że mam nadżerkę prawdopodobnie, ale dla pewności zrobi mi cytologię, aby dowiedzieć się na jakim poziomie zaawansowania ona jest. Nie panikuj kobieto ;p.

Gość autorka topiku123
ale odkąd to nadżerka powoduje krwawienie, upławy i ból??????????

Gość kakakakaka
z tego co wiem to od zawsze. weź sobie na wstrzymanie chyba że bardzo byś chciała mieć raka i żeby wszyscy współczuli. pobranie wycinku(a) to normalna procedura

Gość jaki byl wynik
sprzed roku, w ciagu roku rak sie nie rozwinie. To moze byc cos innego i lekarz powinien ci zrobic wymaz zpochwy. Moze jakas choroba wirusowa albo inne cholerstwo.

Gość jaki byl wynik
http://www.weneryczne.choroby.biz/ Poczytajrowniez o zapaleniach pochwy ,grzybicach,ty sama najlepiej wiesz jakie masz objawy. Najlepiej idz do innego lekarza jesli ten zrobil tylko cytologie. Poczytaj sobie ta strone dokladnie, lekarze NFZ czesto lekcewarza objawy chorob. Nie chca robic badan. Krwawienie,uplawy, i bol to powazna sprawa.

Gość autorka topiku123
w zeszłym roku miałam grupę II boję się, że teraz to zaawansowany rak, bo po wczorajszj cytologii plamienia się znacznie nasiliły!!!!!!!!!!!!!!! mam dziecko maleńkie może temu sie tak boję.....wynik dopiero za 2 tygodnie..

Spokojnie nie panikuj:) przed wymrażaniem nadżerki standardowo pobiera się cytologię,żeby zobaczyć jakie tam są bakterie, bo czasem przed mrożeniem najpierw trzeba przeleczyć pacjentkę,żeby nie było komplikacji po mrożeniu.Wszystko, nie masz się czym martwić.

Gość autorka topiku123
ale czy nadżerka może powodować aż takie dolegliwości? szukałam na ten temat info w necie i znalazłam tylko krwawienie po stosunkach a ja mam plamienia i brązowa wydzieline także bez stosunków...

Może powodować, zależy jaka jest duża i gdzie umiejscowiona.

Gość autorka topiku123
umiejscowiona jest w szyjce macicy a jak duża to nie wiem....ale boję się wyniku tej cytologii...

Nie bój się to standard, ja też miałam robioną cytologię przed mrożeniem i było wszystko ok.

Gość autorka topiku123
Noctua, ale czy Ty też miałaś takie objawy jak ja tzn. brązowe plamienia tak duże, że muszę nosić podpaskę? Przeczytałam , że nadżerka może byc początkiem raka. Ja tą nadżerkę mam od 3 lat!! juz wtedy wyszło na badaniach, że ona jest, ale lekarz uznał, że jest mała i nie trzeba jej usuwać jedynie kontrolować. Potem cytologia w kolejnych latach dawała gr II i nic się złego nie działo, więc zapomniałam o tej nadżerce, a teraz podobno jest już bardzo widoczna i krwawiaca jak to lekarz określił. ale boje się, że mogła zamienic się w raka.

Gość nie chłopak
będę chamska, ale zaczyna mnie już wnerwiać to diagnozowanie się przez neta. Autorko, czego Ty tak naprawdę oczekujesz? żebyśmy Ci powiedziały, że masz raka? przecież lekarz Ci powiedział, że masz dużą i krwawiącą nadżerkę, a Ty się dziwisz, że ona krwawi? kobiety Ci mówią, że to nic takiego a Ty dalej o tym raku. Weź lepiej zajmij się dzieckiem, bo nie wiem, czy wiesz, ale przez internet nikt Cię nie zbada i nie zdiagnozuje. Jak masz wątpliwości to idź jeszcze raz do tego czy innego lekarza i dopytaj się dokładnie.

Gość autorka topiku123
przepraszam...może faktycznie jestem przewrażliwioną hipochondrycznką, ale już tak mam..dzięki, że staracie sie mnie uspokoić. ja sie boję, że ta nadżerka juz się przerodziła w cos niedobrego, bo mam ja od 3 lat!