Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cozazycie

wizyta u ginekologa

Polecane posty

Gość cozazycie

Mam 37 lat i nigdy nie byłam u ginekologa. Od dłuższego już czasu wybieram się lecz nie mogę się zmobilizować żeby w końcu zajść. Dodam jeszcze że jestem dziewicą i to głównie jest przyczyną tego że nigdy nie byłam bo wstyd mi o tym powiedzieć. Jak sie mam do tej wizyty przygotować.

umyj, załóż czysta bieliznę, zapisz sobie kiedy miałas ostatnią miesiączke....................tyle! idx do kobiety, pewnie bedzie ci raźniej ;) Nigdy nic ci nie było??? nie miałas powodów by iśc do gin?

Gość cozazycie
Raczej nigdy nie miałam problemów. To nie jest żart. Znam osobę która jest starsza ode mnie i też nigdy nie była u ginekologa.

powinnaś iść do ginekologa jak dostałaś pierwszą miesiączke ... nie zdziw sie jak ci jakąś chorobe wykryje :-o

Gość cozazycie
Ciekawe czy Ty byłaś u gina jak dostałaś pierwszy raz okres.

hahah jasne wtedy 12-13 latki leciałyby do ginekloga, to troche przesada :O tez uważam że poszłam póxno ale nigdy nic mi się nie działo, poszłam włąsciwie po tabl. :P - miałam 21 lat, wczesneij uzywalam gumek.

Gość cozazycie
No tak gdyby nie te tabletki to też byś nie poszła.

nieeeeeeeeee nigdy ! :P ile można na gumkach :O teraz wydaje mi się to niewykonalne Ale fakt, nie miałam nigdy dolegliwości ginekologiczncznych (odpukać) ale pewnie poszłabym pobrać przynajmniej cytologię

Gość cozazycie
A golicie się przed wizytą

Gość bez golenia. zrelaksuj się
umyj, załóż ładną bieliznę i... powodzenia. Każdą z nas kiedyś przecież czekał ten pierwszy raz. Poproś o cytologię, badanie piersi - wykażesz choć trochę zainteresowanie własnym zdrowiem.

Gość cozazycie
Dziękuję za radę.

37 lat i nigdy nie byłaś u ginekologa? Nie czułaś takiej potrzeby żeby sprawdzić czy...wszystko w porządku???

Gość cozazycie
Właśnie że nigdy nie czułam takiej potrzeby ale w końcu trzeba zajść bo szczerze mowiąc to zaczynam się bać czy wszystko jest w porządku. No a z tego co wiem to niektórzy lubią futro.